Wednesday 1 July 2015

ဝက်သား ဝမ်တုန်ကြော်



၀မ္တုန္ အ႐ြက္ထုတ္

ၾကက္သား minced

ၾကက္သား အရသာမွဳန္႕ ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ 
င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ 
ဆား ႏွမ္းဆီတို႕ကို နယ္ေပးပါ

၀မ္တုန္႐ြက္ေပၚကို အစာတင္ျပီး အနားမ်ားကို
 ေရစြတ္ေပးပါ

ေထာင့္ခြ်န္းေခါက္ေပးပါ

ေထာင့္ခြ်န္းေခါက္ျပီးသားကို အနားမ်ားတြန္႕ေပးပါ

အားလံုးျပီးလွ်င္ တခုႏွင့္တခု မကပ္ေစရန္ 
ခပ္ခြာခြာထားျပီး ဆီပူမွာ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ

ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားနဲ႕၀မ္တုန္ေလး လုပ္ျပီး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ လုပ္ရတာလဲလြယ္ ေၾကာ္ျပီး စားရတာလဲ လြယ္လို႕ အားလပ္ရက္ေလးမွာ မိသားစုေတြ ေပ်ာ္ေပ်ာ္ပါးပါး လုပ္စားေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္သား - 200 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  4. ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ တစ္ဇြန္း
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  8. ႏွမ္းဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. ၀မ္တုန္အ႐ြက္ - ၁၆ခု
  10. ေၾကာ္ရန္ဆီ - လိုသေလာက္(ဆီမ်ားမ်ားႏွင့္ေၾကာ္ေပးပါက ပိုေကာင္းပါတယ္ )

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ (မာမာကေတာ့ ၾကက္သား mincedကို သံုးထားပါတယ္ )
  • ၾကက္သြန္နီကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စဥ္းထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စဥ္းထားပါ
  • င႐ုတ္ေကာင္းကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • ၾကက္သားႏွင့္အတူ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆား အ႐သာမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ ႏွမ္းဆီတို႕ကို ေရာျပီးနယ္ေပးပါ
  • အစာမ်ား မစပ္ခင္ မိနစ္ ၂၀ေလာက္ႀကိဳျပီး ၀မ္တုန္အ႐ြက္ထုတ္ကို ေရခဲေသတၱာထဲမွ ထုတ္ကာ အခန္းအပူခ်ိန္ အတိုင္းထားျပီး ေရခဲေဖ်ာ္ထားပါ
  • ၀မ္တုန္႐ြက္ကို ေထာင့္ခြ်န္းခင္းျပီး ၾကက္သားအရသာနယ္ကို ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းစာထည့္ျပီး ၀မ္တုန္ဖတ္ အနားမ်ားကို ေရစြတ္ျပီး တြန္႕ကာေခါက္ေပးပါ
  • ေခါက္ျပီးသား ၀မ္တုန္မ်ားကို တခုႏွင့္တခု မကပ္ေအာင္ ခြာထားပါ
  • အားလံုးျပီးပါက ဆီကိုုအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက ၀မ္တုန္ေခါက္မ်ားထည့္ကာ မီးအပူ႐ွိန္ အလယ္အလတ္ေလာက္ေလ်ွာ့ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • အားလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ 
  • ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္သား၀မ္တုန္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment