မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ အုန်းထမင်း ချက်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- Basmati Rice - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး သုံးဗူး
- ကြက်သွန်နီ - အလုံးခပ်သေးသေး ခွန်နှစ်လုံး
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်သာသာ
- အုန်းနို့ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး သုံးဗူး (ready made ဗူးကို သုံးထားပါတယ်)
- ရေ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး သုံးဗူး
- သကြား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
ပြင်ဆင်ပုံ
- ဆန်ကို ရေသုံးထပ်လောက် ဆေးပေးပါ
- ရိုးရိုးထမင်းချက်သလိုဘဲ ထမင်းပေါင်းအိုးထဲကို ဆေးထားသော ဆန်များကို ထည့်ပေးပါ
- ကြက်သွန်နီများကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
- ဆီ ဆား သကြားနှင့် အုန်းနို့တို့ကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- ဆန်ထည့်ထားသော အိုးထဲကို အုန်းနို့ ကြက်သွန်နီ ဆီ ဆားနှင့် သကြားနှင့် ရေတို့ထည့်ပြီး ခလုတ်နှိပ်ကာ ချက်ပေးပါ
- အပျော့ဆန်ကို သုံးမယ်ဆိုရင်တော့ ရေကို လျှော့ထည့်ပေးပါ
- အုန်းထမင်းက ရိုးရိုးထမင်းချက်သလိုဘဲ ချက်တာမို့ လို့ ခလုတ်တက်ရင် အုန်းထမင်း ကျက်ပါပြီ
- ကြက်သားဆီပြန် အမဲသားဆီပြန် ကြိုက်နှစ်သက်ရာ အသားဟင်းများနဲ့ တွဲဖက်ပြီး စားသုံးနိုင်ပါတယ်။
မှတ်ချက်။ ။
- အုန်းနို့ကို ရယ်ဒီမိတ်လာသော ဗူးများကို သုံးနိုင်သလို အုန်းသီးတစ်လုံးကို ခြစ်ပြီး အရည်ညှစ်ယူလို့လဲရပါတယ်။
No comments:
Post a Comment