Saturday, 25 January 2025

ပိန်းရိုးဟင်းခါး

 












စိတ်ထဲမှာ ပိန်းရိုးဟင်းခါး ပူပူလေး သောက်ချင်တာနဲ့ ပုဇွန်အကောင်လေးတွေကို အခွံခွာကာ ဟင်းခါးတစ်မယ် ချက်ထားပါတယ်။

မာမာ အိမ်မှာစိုက်ထားတဲ့ ပိန်းပင်လေးတွေက ပိန်းရိုးလေးတွေခူးကာ ချက်ထားတဲ့အတွက် သောက်ရတာ ပိုပြီးချိုတယ်လို့ ထင်မိပါတယ်။

အခုချက်တဲ့ ဒီနည်းလေးကတော့ မာမာ့အမေ မာမာတို့မောင်နှစ်မတွေကို အမြဲတမ်း ချက်ကျွေးတဲ့ နည်းလေးပါ။

ဒါကြောင့်မို့လို့ ဒီတစ်ခါမှာလဲ အမေ့နည်းအတိုင်း မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ ဟင်းခါးချက်နည်းလေးကို မျှဝေလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. ပိန်းရိုး - ခပ်သေးသေး အချောင်းနှစ်ဆယ်ခန့်
  2. ပုဇွန်အကောင်သေး - ၁၅ ကောင်ခန့်
  3. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်သာသာ (ဟင်းအိုးထဲထည့်ရန်)
  4. ဆား - ထမင်းစားဇွန်း တစ်‌ဇွန်း (ပိန်းရိုးဆေးရန်)
  5. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်သာသာ
  6. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး နှစ်မွှာ
  7. ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်မရှိတစ်ရှိ

ပြင်ဆင်ပုံ
  • ပိန်းရိုးများကို အရင်ဆုံး အကြောသင်ပေးပါ
  • အကြောသင်ပြီးတာနဲ့ လက်၂ဆစ်လောက် အတုံးလေးတွေ ပုံပါအတိုင်း လှီးပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ဇလုံထဲမှာ ဆားနှင့် ပိန်းရိုးများကို အိပြီးပျော့လာတဲ့အထိ နယ်ပေးပါ
  • ပိန်းရိုးထဲမှ အရည်များ ထွက်လာပါက ရေသန့်သန့်နှင့် ဆယ်ထပ်လောက် ဆေးပေးပါ
  • ရေဆေးပြီးတာနဲ့ ပိန်းရိုးအထဲမှ ရေများကုန်တဲ့အထိ ညှစ်ပေးပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ငရုတ်ကောင်းနှင့်ရောပြီး မညက်တစ်ညက် ထောင်းထားပါ
  • ပုဇွန်များကို ရေဆေးပြီး အခွံခွာပြီး ခေါင်းများဖြုတ်ပေးထားပါ
  • ဇောက်နက်သော အိုးထဲမှာ ပုဇွန်နှင့် ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ရေခမ်းတဲ့အထိ တည်ပေးပါ
  • ရေခမ်းလာတော့မှ ပိန်းရိုးများ ဆား အရသာမှုန့်နှင့ရေထည့်ကာ တည်ပေးပါ
  • ရေပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ပေးပြီးတာနဲ့ ပိန်းရိုးများ နူးတဲ့အထိ ဆက်တည်ပေးပါ
  • ပိန်းရိုးများ နူးလာတာတဲ့ ဆား အရသာမှုန့်နှင့် ငရုတ်ကောင်း ကြက်သွန်ဖြူထောင်းတို့ကို ထည့်ပေးပါ
  • ဟင်းရည် အပျစ်အကျဲကို မိမိစိတ်ကြိုက် ထည့်ပေးကာ ဟင်းရည်အိုး ပွက်ပွက်ဆူပြီ ဆိုတာနဲ့ အရသာမြည်းပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် လိုသလို ပြင်ပေးပါအရသာ ပြင်ပြီးတာနဲ့ ငါးဖယ်ချဉ်သုပ်လေးနဲ့ လိုက်ဖက်လွန်းတဲ့ ပိန်းရိုးဟင်းခါး အရည်သောက်ဆမ်း ဟင်းခါး ပူပူလူလူလေးကို ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
မှတ်ချက်။ ။ တချို့က ပိန်းရိုးကိုင်လျှင် ယားတတ်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ လက်အိတ်နှင့် ကိုင်ပေးပါ။

No comments:

Post a Comment