Monday, 12 October 2020

ငွက္ေပ်ာသီး အစိမ္းေၾကာ္

 





ဒီေန႔ေတာ႔ ငွက္ေပ်ာသီး အစိမ္းေလးေတြ ဝယ္လာျပီး အၾကြတ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားပါတယ္ စားလို႔အရမ္းေကာင္းျပီး ေၾကာ္ရတာလဲ လြယ္ကူလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ငွက္ေပ်ာသီးအစိမ္း - ငါးလံုး
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  3. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  4. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ငွက္ေပ်ာသီးမ်ားကို အခြံခြာေပးပါ
  • အခြံခြာျပီးတာနဲ႔ ေရႏွင္႔ ေဆးေပးျပီး ေရစစ္ေပးပါ
  • ေရစစ္သြားတာနဲ႔ ျခစ္ခံုေလးႏွင္႔ ျခစ္ခ်ေပးပါ
  • ငွက္ေပ်ာသီးအားလံုး ျခစ္ျပီးတာနဲ႔ ဆားႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ထည္႔ကာ အရသာ ဝင္သြားေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲကို ဆီခပ္မ်ားမ်ား ထည္႔ေပးကာ အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႔ မီးကို အေနေတာ္ေလာက္ ေလ်ွာ႔ေပးျပီး ငွက္ေပ်ာသီးမ်ားကို အိုးဆန္႔သေလာက္ ထည္႔ေပးပါ
  • ငွက္ေပ်ာသီး ေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
  • ငွက္ေပ်ာသီးမ်ား ေရႊဝါေရာင္ သန္းလာျပီး က်က္လာပါက ဆီေပၚကို တက္လာပါလိမ္႔မယ္
  • ျပီးတာနဲ႔ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားတာနဲ႔ ငွက္ေပ်ာသီး အစိမ္းေၾကာ္ ၾကြတ္ၾကြတ္ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment