ဒီနေ့တော့ ငှက်ပျောသီး အစိမ်းလေးတွေ ဝယ်လာပြီး အကြွတ်ကြော်လေး ကြော်စားပါတယ် စားလို့အရမ်းကောင်းပြီး ကြော်ရတာလဲ လွယ်ကူလွန်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ငှက်ပျောသီးအစိမ်း - ငါးလုံး
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
- နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ဆီ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
ပြင်ဆင်ပုံ
- ငှက်ပျောသီးများကို အခွံခွာပေးပါ
- အခွံခွာပြီးတာနဲ့ ရေနှင့် ဆေးပေးပြီး ရေစစ်ပေးပါ
- ရေစစ်သွားတာနဲ့ ခြစ်ခုံလေးနှင့် ခြစ်ချပေးပါ
- ငှက်ပျောသီးအားလုံး ခြစ်ပြီးတာနဲ့ ဆားနှင့် နနွင်းမှုန့်ထည့်ကာ အရသာ ဝင်သွားအောင် နယ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ဇောက်နက်သော အိုးထဲကို ဆီခပ်များများ ထည့်ပေးကာ အပူပေးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ့ မီးကို အနေတော်လောက် လျှော့ပေးပြီး ငှက်ပျောသီးများကို အိုးဆန့်သလောက် ထည့်ပေးပါ
- ငှက်ပျောသီး ကြော်နေစဉ် အကျက်ညီစေရန် မကြာမကြာ မွှေပေးပါ
- ငှက်ပျောသီးများ ရွှေဝါရောင် သန်းလာပြီး ကြွတ်ရွလာပါက ဆီပေါ်ကို တက်လာပါလိမ့်မယ်
- ပြီးတာနဲ့ ဆယ်ပြီးဆီစစ်ပေးပါ
- ဆီစစ်သွားတာနဲ့ ငှက်ပျောသီး အစိမ်းကြော် ကြွတ်ကြွတ်မွှေးမွှေးလေးကို စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment