Thursday 5 July 2012

ေကာက္႐ိုးမွဳိ မုန္႔ညွင္းစိမ္းေၾကာ္

မွဳိမုန္႔ညွင္းစိမ္းေၾကာ္

ေကာက္႐ိုးမွဳိနဲ႔ မုန္႔ညွင္းစိမ္းေလးေၾကာ္ပါတယ္
အသီးအရြက္ေတြက ေၾကာ္ခ်ိန္မၾကာလို႔ စားခါနီးမွေၾကာ္ရင္ ပိုၿပီးစားလို႔ေကာင္းပါတယ္
ေနာက္ၿပီး အသီးအရြက္ေၾကာ္ရင္ အိုးကိုဖံုးၿပီး မေၾကာ္တာ အေကာင္းဆံုးပါ ဖံုးၿပီးေၾကာ္ရင္ အရမ္းႏူးကုန္ၿပီး အေရာင္ေတြညဳိကုန္ရင္ စားလို႕မေကာင္း ျဖစ္တတ္ပါတယ္။

  • ေကာက္႐ိုးမွဳိ - သံုးဆယ္သား
  • မုန္႔ညွင္းစိမ္း - တစ္စီး
  • ၾကက္သြန္ၿဖဴ - သံုးမႊာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္မရွိတရွိ
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
မုန္႔ညွင္းစိမ္းကို လွီးၿဖတ္ၿပီး ေရေဆးပါ
ေကာက္ရုိးမွဳိေလးေတြကိုေရေဆးၿပီးတစ္ဝက္ဆီၿခမ္းပါ
 ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ဓါးၿပားရုိက္ေပးပါ
မီးအေနေတာ္မွာဆီကိုအပူေပးၿပီး နႏြင္းမွဳန္႔ထဲ႔ကာၾကက္သြန္ၿဖဴကို
ဆီအရင္သတ္ပါ ၿပီးလွ်င္မွဳိကို သံုးမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
ၿပီးလ်ွင္မုန္႔ညွင္းကိုထဲ႔ေၾကာ္ေပးၿပီး ဆားႏွင္႔ဟင္းခတ္မွဳန္႔ကိုထဲ႔ေပးပါ
အားလံုးကို၂မိနစ္ေလာက္ ထပ္ေၾကာ္ေပးၿပီး
အေပါ႔အငံၿမည္းၿပီး မီးပိတ္ေပးပါ
ဒယ္အိုးထဲမွာထားရင္ အေရာင္ေတြ ညိဳသြားတတ္လို႔
ခ်က္ၿပီးၿပီးခ်င္းပန္းကန္ထ ေၿပာင္းထဲ႔ေပးပါ
ေကာက္႐ိုးမွဳိ မုန္႕ညွင္းစိမ္းေၾကာ္

2 comments:

  1. မမမာေရ စုက မုန္ညင္းစိမ္းကို ဟင္းရည္ခ်က္တာ မုန္ညင္းစိမ္းအရမ္းၾကိုက္တယ္ စားသြားျပီေနာ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားေနာ္ စု မမမာကမုန္႔ညွင္းဆိုဘယ္လိုခ်က္ခ်က္အရမ္းၾကိဳက္လို႔ခနခနခ်က္ၿဖစ္တယ္

      Delete