Sunday, 23 February 2025

အာလူးပြုပ်ကြော်


မာမာ ဒီနေ့တော့ သတ်သတ်လွတ် စားဖို့အတွက် အာလူးပြုပ်ကြော်လေး ကြော်ဖြစ်ပါတယ် သတ်သတ်လွတ် စားတဲ့နေ့တိုင်း တနေ့တမျိုး မရိုးရအောင် ဟင်းလေးတမယ်တော့ ရအောင်ချက်တတ်ပါတယ်။

အာလူးကြော်လို့ပိုတဲ့ ဆီမွှေးမွှေးလေးနဲ့ ထမင်းပူပူကို ဆားလေးဖြူးပြီး နယ်ပေးလိုက်ရင် ကလေးလူကြီး အားလုံး နှစ်သက်လိမ့်မယ်လို့ ထင်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. အနေတော် နူးအောင်ပြုပ်ထားသောအာလူး - 500g
  2. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတပုံ
  3. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ၀က်
  4. ငရုတ်ကောင်းမှုန့်. - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတပုံ
  5. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတပုံ
  6. ဆီ - လက်ဖက်ရည်အကြမ်းပန်းကန်လုံး တလုံး
ပြင်ဆင်ပုံ
  • အနေတော် နူးအောင်ပြုပ်ထားသော အာလူးကိုအခွံခွာပြီး ၈စိတ် စိတ်ပေးပါ
  • အာလူးကို မိုက်ခရိုဝေ့နဲ့ ပြုပ်ပါက ၇မိနစ်လောက် ပြုပ်ပေးပါ
  • ဇလုံကျယ်ကျယ် တစ်လုံးထဲ အာလူးများထည့်ပြီး ဆား အရသာမှုန့် နနွင်းမှုန့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ထည့်ပြီး ခပ်ဖွဖွ နယ်ပေးပါ
  • ဆီကိုမီးအပူပေးပါ ဆီပူလာပါက မီးကိုနဲနဲလောက် လျှော့ပေးပြီးမှ အာလူးအရသာနယ်ကို ထဲ့ပေးပါ
  • တဖက်ကျက်ပါက နောက်တဖက်လှန်ပေးပြီး အားလုံးရွှေဝါရောင်သန်းပါက ဆယ်ပြီးဆီစစ်ပေးပါ
  • ပိုနေသော ဆီနဲ့ထမင်းကို ဆီဆမ်းနယ်ပြီး အာလူးကြော်လေးနဲ့ တွဲဖက်သုံးဆောင်ရန် အဆင်သင့်ရပါပြီ။ 

No comments:

Post a Comment