Wednesday, 25 December 2024

သရက်သီးမှည့်သုပ်

 



သရက်သီးမှည့်လေး သုပ်စားမိလေတိုင်း အဝေးမှာ နေတဲ့ သမီးလေးကို သတိတွေ ရနေတာတော့မှာ အမှန်ပါဘဲ။ 

ဒီနေ့သတ်သတ်လွတ်နေ့နော်လို့ ပြောလိုက်တာနဲ့ ဒီအမေကလဲ အိမ်မှာရှိတဲ့ အသီးအရွက်က သူ့အတွက် စားစရာတွေ ဖြစ်လေသတည်းပါဘဲ။

ဒီနေ့တော့ မာမာလဲ သတ်သတ်လွတ် စားရလေအောင် သရက်သီးမှည့်ကို ခပ်စပ်စပ်လေး သုပ်ဖြစ်တဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး သုပ်ထားတဲ့ သရက်သီးမှည့် သုပ်နည်းလေးကို မျှဝေလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. သရက်သီးမှည့် - ခပ်ကြီးကြီး တစ်လုံး 
  2. သကြား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  3. ငရုတ်သီး အလှော်မှုန့် - စားနိူင်သလောက်
  4. ဆား - မိမိနှစ်သက်သလောက်
ပြင်ဆင်ပုံ
  • သရက်သီးမှည့်ကို အညှာဖက်မှလှီးပြီး ရေနိူင်နိူင်ဆေးကာ အစေးထုတ်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အခွံခွာကာ ရေတခါ ထပ်ဆေးပေးပါ 
  • သရက်သီးကို မိမိနှစ်သက်သည့်ပုံစံ လှီးပေးပါ
  • ဆား သကြားနှင့် ငရုတ်သီး အလှော်မှုန့်တို့ကို ပြင်ထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ပါ၀င်ပစ္စည်းများ အားလုံးကို ဇလုံတစ်လုံးထဲ ထည့်ပေးကာ ဖွဖွလေး ရောနယ်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အရသာမြည်းပြီး လိုသလို ပြင်ပေးကာ စားပွဲပြင်ပေးပါ
  • ထမင်းနှင့် စားနိူင်သလို ဒီအတိုင်း စားနိူင်တဲ့ ချိုချိုစပ်စပ်နဲ့ စားလို့အင်မတန်မှ ကောင်းလွန်းတဲ့ သရက်သီးသုပ်လေး ရပါပြီ။

No comments:

Post a Comment