မာမာဒီနေ့တော့ ဘဲသွေးလေးတွေ ဝယ်လာပြီး ချဉ်ငံစပ်ဟင်းလေး ချက်ပါတယ် ချက်ရတာလဲ လွယ်ကူပြီး စားလို့လဲ အရမ်းကောင်းပါတယ်။
ဒါကြောင့်မို့လို့ ထမင်းစားလို့ မြိန်စေတဲ့ ဟင်းတစ်မယ် ဖြစ်ဖို့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ ဘဲသွေးချဥ်ငံစပ် ဟင်းချက်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ဘဲသွေး - အနေတော် နှစ်တုံး
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်ဥ
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး နှစ်မွှာ
- ချင်း - ခပ်ပါးပါး နှစ်ပြား
- ခရမ်းချဉ်သီး - အနေတော် သုံးလုံး
- ငရုတ်သီး အရောင်တင်မှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
- ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်းသာသာ
ပြင်ဆင်ပုံ
- ဘဲသွေးတုံးကို ရေဆေးပေးပြီး ရေစစ်ကာ အနေတော် အတုံးလေးတွေ တုံးပေးထားပါ
- ရေစစ်သွားတာနဲ့ ဆား နနွင်းမှုန့် အရသာမှုန့်တို့နဲ့ နယ်ပေးကာ နာရီဝက်လောက် နှပ်ထားပေးပါ
- ကြက်သွန်ဖြူ ကြက်သွန်နီနှင့် ချင်းတို့ကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ငရုတ်သီးမှုန့်နှင့်ရောကာ ညက်နေအောင် ထောင်းထားပါ
- ခရမ်းချဉ်သီးကို ရေဆေးပြီး မထူမပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
- ပါ၀င်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
ဟင်းချက်ရန်
- ဟင်းချက်ရန် အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီနှင့် နနွင်းမှုန့်ထည့်ပြီး အပူပေးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ့ ငရုတ်သီးထောင်းကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
- ငရုတ်သီးကြော် မွှေးလာပါက ခရမ်းချဥ်သီးကို ထည့်မွှေပေးပါ
- ခရမ်းချဥ်သီးများ ကျေလာပါက အရသာ နယ်ထားသော ဘဲသွေးများကို ထည့်ပေးပါ
- ဘဲသွေးတုံးလေးတွေ မာလာပါက ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီး တည်ပေးပါ
- ရေပွက်ပွက် ဆူလာပါက ရသာမြည်းပြီး လိုအပ်သော အရသာများကို ထည့်ပေးကာ အရသာ ပြင်ပေးပါ
- ရေပွက်ပွက် ဆူလာပါက ဘဲသွေးဟင်း အရသာ ချဉ်ငံစပ်လေး ရလာတာနဲ့ မီးပိတ်ပေးပြီး ထမင်းပူပူလေးနဲ့ သုံးဆောင်နိုင်ရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment