မာမာဒီနေ့တော့ မာမာ့ညီမလေး ပို့ထားတဲ့ မရမ်းသီး အခြောက်လေးတွေကို မရမ်းသီးသနပ် (Marian Plum Pickled)လုပ်ဖြစ်ပါတယ်။
ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး လုပ်ထားတဲ့ ထမင်းမြိန်စေမဲ့ မရမ်းသီးခြောက်သနပ် လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- မရမ်းသီးခြောက် - ကီလိုဝက်
- ဆား - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
- ငရုတ်သီး အရောင်တင်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- ဆီ - ၁၆၀ ဂရမ် (တစ်ဆယ်သား)
- ဇီယာ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- ပဲနံ့သာစေ့ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး တစ်ဆယ့်ငါးမွှာ
- ငရုပ်သီးစိမ်း - မိမိနှစ်သက်သလောက်
- မရမ်းသီးခြောက်ကို တစ်နာရီခွဲခန့်ပေါင်းပေးပါ
- ပဲနံ့သာစေ့နှင့် ဇီယာစေ့ကို လှော်ပြီးကြိတ်ထားပါ
- ငရုတ်သီးစိမ်းကို ရေဆေးပြီး အညှာခြွေကာ ရေစစ်ထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွါပြီး ရေဆေးကာ ရေစစ်ထားပါ
- အားလုံးအသင့် ဖြစ်ပါက အိုးထဲတွင် ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ
- ဆီပူလာပါက မီးအနည်းငယ်လျှော့ပြီး အရောင်တင်မှုန့် နှင့် ပဲနံသာစေ့ မုန်ညင်းစေ့အမှုန့်တို့ကို ထည့်ပေးပြီး ဆီသပ်ပေးပါ
- ဆီသပ်နံ့ မွှေးလာတာနဲ့ ပေါင်းထားသော မရမ်းပြားများကို ထည့်မွှေပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ အရသာမှုန့်နှင့် ဆားထည့်ပြီး သမအောင် မွှေပေးကာ မရမ်းသီးများ ပျော့ပြီး ကျေလာတဲ့အထိ ချက်ပေးပါ
- မရမ်းသီးများ ပျော့လာတာနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုတ်သီးစိမ်းကို ထည့်မွှေပေးကာ အရသာ မြည်းပေးပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
- မရမ်းသီးသနပ် ဆီပြန်လာပါက မီးပိတ်ပေးပြီး မီးဖိုပေါ်မှ ဖယ်ပေးကာ အအေးခံထားပါ
- လုံးဝအေးသွားပါက သန့်ရှင်းခြောက်သွေ့သော ပုလင်းထဲမှာ ထည့်ပေးထားပါ
- မရမ်းသီးသနပ်ရဲ့ အပေါ်မှ ဆီကိုလောင်းထည့်ပေးပြီး အဖုံးလုံအောင် ပိတ်ပေးကာ ရေခဲသေတ္တာထဲတွင် သိမ်းဆည်းထားပါ
- မိမိ စားသုံးလိုပါက ဇွန်းသန့်သန့်ဖြင့် ခပ်ယူကာ စားသုံးပါက သုံးလခန့် သိမ်းဆည်းထားနိုင်ပါတယ်
- မရမ်းသီး သနပ်ကို ထမင်းဖြူနှင့်ဖြစ်စေ ထောပါတ်ထမင်း ဒံပေါက်ထမင်းတို့နှင့် တွဲဖက်ကာ စားသုံးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment