Tuesday, 26 November 2024

မရမ်းသီးသနပ်( Marian Plum Pickled )


 

မာမာဒီနေ့တော့ မာမာ့ညီမလေး ပို့ထားတဲ့ မရမ်းသီး အခြောက်လေးတွေကို မရမ်းသီးသနပ် (Marian Plum Pickled)လုပ်ဖြစ်ပါတယ်။

ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး လုပ်ထားတဲ့ ထမင်းမြိန်စေမဲ့ မရမ်းသီးခြောက်သနပ် လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  1. မရမ်းသီးခြောက် - ကီလိုဝက်
  2. ဆား - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
  3. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
  4. ငရုတ်သီး အရောင်တင်မှုန့် -  ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
  5. ဆီ - ၁၆၀ ဂရမ် (တစ်ဆယ်သား)
  6. ဇီယာ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း နှစ်ဇွန်း
  7. ပဲနံ့သာစေ့ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  8. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး တစ်ဆယ့်ငါးမွှာ
  9. ငရုပ်သီးစိမ်း - မိမိနှစ်သက်သလောက်
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
  • မရမ်းသီးခြောက်ကို တစ်နာရီခွဲခန့်ပေါင်းပေးပါ
  • ပဲနံ့သာစေ့နှင့် ဇီယာစေ့ကို လှော်ပြီးကြိတ်ထားပါ
  • ငရုတ်သီးစိမ်းကို ရေဆေးပြီး အညှာခြွေကာ ရေစစ်ထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွါပြီး ရေဆေးကာ ရေစစ်ထားပါ
  • အားလုံးအသင့် ဖြစ်ပါက အိုးထဲတွင် ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  • ဆီပူလာပါက မီးအနည်းငယ်လျှော့ပြီး အရောင်တင်မှုန့် နှင့် ပဲနံသာစေ့ မုန်ညင်းစေ့အမှုန့်တို့ကို ထည့်ပေးပြီး ဆီသပ်ပေးပါ
  • ဆီသပ်နံ့  မွှေးလာတာနဲ့ ပေါင်းထားသော မရမ်းပြားများကို ထည့်မွှေပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အရသာမှုန့်နှင့် ဆားထည့်ပြီး သမအောင် မွှေပေးကာ မရမ်းသီးများ ပျော့ပြီး ကျေလာတဲ့အထိ ချက်ပေးပါ
  • မရမ်းသီးများ ပျော့လာတာနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုတ်သီးစိမ်းကို ထည့်မွှေပေးကာ အရသာ မြည်းပေးပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • မရမ်းသီးသနပ် ဆီပြန်လာပါက မီးပိတ်ပေးပြီး မီးဖိုပေါ်မှ ဖယ်ပေးကာ အအေးခံထားပါ
  • လုံးဝအေးသွားပါက သန့်ရှင်းခြောက်သွေ့သော ပုလင်းထဲမှာ ထည့်ပေးထားပါ
  • မရမ်းသီးသနပ်ရဲ့ အပေါ်မှ ဆီကိုလောင်းထည့်ပေးပြီး အဖုံးလုံအောင် ပိတ်ပေးကာ ရေခဲသေတ္တာထဲတွင် သိမ်းဆည်းထားပါ
  • မိမိ စားသုံးလိုပါက ဇွန်းသန့်သန့်ဖြင့် ခပ်ယူကာ စားသုံးပါက သုံးလခန့် သိမ်းဆည်းထားနိုင်ပါတယ်
  • မရမ်းသီး သနပ်ကို ထမင်းဖြူနှင့်ဖြစ်စေ ထောပါတ်ထမင်း ဒံပေါက်ထမင်းတို့နှင့် တွဲဖက်ကာ စားသုံးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment