ဒါကြောင့်မိုလို့ ဒီတစ်ခါတော့ ထမင်းအစား ထောပါတ်သီးကို မြန်မာမှုပြုပြီး သုပ်စားဖြစ်တဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး သုပ်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ထောပါတ်သီး - တစ်လုံး
- ချယ်ရီခရမ်းချဉ်သီး - ဆယ်လုံးခန့်
- ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်လုံး
- သံပုရာသီး - တစ်ခြမ်း
- ဆား - အနည်းငယ်
- ငါးငံပြာရည် - အနည်းငယ်
- ငရုတ်သီး အလှော်မှုန့် - အနည်းငယ်
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
- အရင်ဆုံး ထောပါတ်သီးကို အခွံခွါပြီး အနေတော် အတုံးလေးတွေ တုံးပေးပါ
- ခရမ်းချဉ်သီးကို ရေဆေးပြီး ထက်ခြမ်းခြမ်းထားပါ
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွါပြီး အလုံးလိုက် ရေဆေးကာ ပါးပါးရိတ်ရိတ်လေးတွေ လှီးထားပါ
- သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး ထက်ဝက်ခြမ်းထားပါ
- အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးကိုထည့်ကာ ခပ်ဖွဖွ နယ်ပေးပါ
- အရသာ သမသွားတာနဲ့ အရသာမြည်းပေးကာ မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် မြည်းပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ထောပါတ်သီးသုပ် စိမ့်စိမ့်လေးကို သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment