Wednesday 29 May 2024

ပဲကြာဇံကြော်

 



ထမင်းဝိုင်းမှာ အသီးအရွက်ကြော်လေး တစ်မယ်ပါလေမှ ထမင်းက စားလို့မြိန်မှာမို့လို့ ဒီနေ့တော့ အသီးအရွက်လေးတွေနဲ့ရောပြီး ပဲကြာဇံ ကြော်ဖြစ်ပါတယ်။

ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ ပဲကြာဇံကြော် ကြော်တဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. ပဲကြာဇံ - တစ်ပွဲစာ (လက်တစ်ဆုပ်စာ)
  2. ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်လုံး
  3. ဘေဘီမုန့်ညှင်း - နှစ်ပင် 
  4. တရုတ်နံနံ - အပင်ခပ်သေးသေး နှစ်ပင်ပဲ
  5. ငံပြာရည်အကြည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
  6. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  7. ခရုဆီ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  8. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  9. ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  10. ပဲငံပြာရည်အနောက် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  11. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း - ရှစ်ဇွန်း
  12. နှမ်းဆီ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ပဲကြာဇံက်ို ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး နာရီ၀က်လောက် ရေစိမ်ထားပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ လေးစိတ်စိတ်ထားပါ
  • ဘေဘီမုန့်ညှင်းကို ရေဆေးပြီး အနေတော် လှီးထားပါ
  • တရုတ်နံနံကို ရေဆေးပြီး လက်တစ်ဆစ်ခန့် အနေအထား လှီးထားပါ
  • ငရုတ်ကောင်းမှုန့်ကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • ပဲငံပြာရည်အကြည် ပဲငံပြာရည်အနောက် ခရုဆီ နှမ်းဆီ ဆားနှင့် အရသာမှုန့်တို့ကို ပန်းကန်လုံးထဲမှာ ရောကာအရသာ စပ်ထားပါ
  • ရေစိမ်ထားသော ပဲကြာဇံ ပျော့လာပါကဆယ်ပြီး ရေစစ်ထားပါ
  • ဒယ်အိုးကို အပူပေးပြီး ဆီထည့်ပါ
  • ဆီပူလာပါက ကြက်သွန်နီကို မွှေးသွားအောင် အရင်ဆုံး ကြော်ပေးပါ
  • ကြက်သွန်နံ့ မွှေးလာတာနဲ့ တရုတ်နံနံမှလွဲပြီး ကျန်အသီးအရွက်များကို တစ်မိနစ်လောက် ထည့်ကြော်ပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ပဲကြာဇံထည့်ပြီး အရသာ စပ်ထားသော အရသာများကိုထည့်ကာ သမအောင် မွှေပေးပါ
  • အသီးအရွက်ကြော်စဉ် ထွက်လာသော အရည်ဖြင့် ပဲကြာဇံ ပျော့သွားအောင် ခနထားပေးပါ 
  • ပဲကြာဇံ ပျော့လာပါက အရသာမြည်းကာ မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် လိုသလို ပြင်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ငရုတ်ကောင်းမှုန့်နှင့် တရုတ်နံနံထည့်ပြီး  အရသာနှံ့အောင် မွှေပေးကာ ပဲကြာဇံကြော်ကို မိမိနှစ်သက်သလို ပြင်ဆင်ပြီး စားသုံးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment