Saturday, 1 April 2023

ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်းကြော်


 ဒီနေ့တော့ ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်းကို ကြက်ဥနဲ့ မွှေကြော်လေး ကြော်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ အရန်ဟင်းတစ်မယ်အတွက် လွယ်ကူမြန်ဆန်စွာ ပြင်ဆင်နိူင်အောင် ထမင်းပူပူလေးနဲ့ လိုက်ဖက်လွန်းတဲ့ ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်း အစိမ်းကြော် ကြော်နည်လေးးကို မျှဝေလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ

  1. ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်း - အနေတော် 
  2. ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်ခြမ်း
  3. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  4. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  5. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  6. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ငါးဇွန်း 
  7. ကြက်ဥ - တစ်လုံး
ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်းပြုပ်ရန်
  • ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်းကို အပွင့်လိုက် ရေဆေးပြီး အနေတော်လေးတွေ လှီးထားပါ
  • ဇောက်နက်သော အိုးထဲမှာ ပန်းပွင့်ပြုပ်လောက်ရုံ ရေနှင့် ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း ဆီ ထမင်းစားဇွန်းတို့ထည့်ကာ ပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ပေးပါ
  • ရေဆူလာတာနဲ့ ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်းလေးတွေကိုထည့်ကာ နှစ်မိနစ်လောက် ပြုပ်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ရေပူများသွန်ပြီး ရေစစ်ထားပါ

ပြင်ဆင်ပုံ

  • ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်းနှင့်အတူ ပါဝင်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီနှင့် နနွင်းမှုန့်တို့ကိုထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  • ဆီပူလာလျှင် ကြက်သွန်နီကို နွမ်းလာရုံလေး ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ပန်းဂေါ်ဖီ ဆားနှင့် အရသာမှုန့်တို့ ထည့်မွှေပေးပါ
  • အရသာ သမသွားအောင် မွှေပေးပြီးတာနဲ့ ကြက်ဥကို ဖောက်ထည့်ပြီး မွှေပေးပါ
  • အသီးအရွက်ကြော် ဖြစ်တဲ့အတွက် အရမ်းနွမ်းပြီး အသီးအရွက်များ အရောင်ပြောင်းတဲ့အထိ ကြော်စရာမလိုတဲ့အတွက် ခနဘဲကြော်ပေးပါ
  • ကြက်ဥကျက်တာနဲ့ ပန်းဂေါ်ဖီနှင့် ရောမွှေပေးကာ အရသာမြည်းပြီး လိုသလို ပြင်ပေးပါ
  • မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရပြီဆိုတာနဲ့ မီးပိတ်ပေးပါ 
  • အရသာ သမသွားတာနဲ့ အရမ်းစားလို့ ကောင်းလွန်းတဲ့ ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်း အစိမ်းကြော်လေး ရပါပြီ။

No comments:

Post a Comment