ဒီနေ့တော့ ငါးရံ့နဲ့ ဆန်လှော်ဆန်ပြုပ်လေး ပြုပ်ပါတယ် ဆန်ပြုပ်ဆိုရင် ငါးရံ့နဲ့ ပြုပ်တဲ့ ဆန်လှော်ဆန်ပြုပ်က မွှေးပြီး အရသာ တစ်မျိုးလေး ပိုကောင်းတဲ့အတွက် တစ်ခြားဆန်ပြုပ်တွေထက် ပိုပြီးကြိုက်ပါတယ်။
ငါးအထဲမှာ အစာသွပ်ထားတဲ့ ငရုတ်သီးထောင်းရဲ့ အရသာကလဲ အရသာ တစ်မူထူးခြားတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ပြုပ်ထားတဲ့ ငါးရံ့ဆန်လှော် ဆန်ပြုပ် ပြုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ဆန် - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး တစ်ဗူး
- ရေ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း နှစ်ဇွန်းခွဲ
- ဟင်းချိုမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
- ကြက်သွန်မိတ် - မိမိနှစ်သက်သလောက်
- ငါးရံ့ - သုံးဆယ်သားခန့် တစ်ကောင်
- ကြက်သွန်နီ - အနေတော် သုံးလုံး
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ငါးမွှာ
- နနွင်းမှုန့်- လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
- ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်သာသာ
- ကြက်သွန်နီကြော် - မိမိနှစ်သက်သလောက်
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်း
ဆန်လှော်ပုံ
- ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆန်ထည့်ပြီး မီးအနေတော်နဲ့ လှော်ပေးပါ
- ဆန်လှော် အကျက်ညီစေရန် မကြာမကြာ မွှေမွှေပေးပါ
- ဆန်လှော်များ ညိုရောင်သန်းလာပြီး မွှေးလာပါက မီးပိတ်ပေးထားပါ
ငါးအစာသွပ်ရန်
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ငရုတ်ကောင်းနှင့် ရောထောင်းထားပါ
- ကြက်သွန်နီ အလုံးသေးများကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
- စပါးလင် အရွက်များကို ရေဆေးထားပါ
- ငါးကိုခြည်ရန် ကြိုးကိုအဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- ငါးရံ့ကို မကြေးခွံထိုးပြီး ရေယက်များကို ခုတ်ပေးပါ
- ခေါင်းကို ဖြုတ်ပေးပြီး အထဲမှ အူကလီစာများကို ဖယ်ပေးကာ ရေစင်အောင် ဆေးပေးပါ
- ရေဆေးပြီးတာနဲ့ ပုံပါအတိုင်း ကျောဖက်မှ ခွဲပေးပါ
- ကျောဘက်မှ ခွဲပြီးတာနဲ့ ထောင်းထားသော အစာများကို ဆီသတ်ဖို့ အနည်းငယ်ချန်ပြီး ဖိသိပ်ပြီး ထည့်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ စပါးလက် အရွက်များနှင့် ပါတ်ပါတ်လည် စည်းပေးပါ
- စပါးလင် ခြည်ထားသော အပေါ်မှ ကြိုးနှင့် တင်းနေအောင် လိုက်ခြည်ပေးပါ။
ငါးဆီသတ်ရန်
- ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီနှင့်နနွင်းမှုန့်ထည့်ပြီး အပူပေးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ့ ငရုတ်သီးထောင်းကိုထည့်ပြီး မွလာတဲ့အထိ ဆီသတ်ပေးပါ
- ငရုတ်သီးထောင်းများ မွလာတာနဲ့ ငါးကိုထည့်ပြီး ဆီသတ်ပေးပါ
- ငါးအသား မာတင်းလာအောင် မကြာမကြာ ဟိုဘက်ဒီဘက် လှည့်လှည့်ပေးပါ
- ငါးအသား မာတင်းလာတော့မှ ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး တည်ပေးပါ
- ငါးအိုးထဲမှ ရေခမ်းကာနီးတော့မှ အဆင်သင့် ပြုပ်ထားသော ဆန်ပြုပ်ကို ထည့်ပေးပါ
- ထိုဆန်ပြုပ်အိုးထဲကို ကြက်သွန်နီ ဆား အရသာမှုန့်တို့ ထည့်ပေးပြီး မီးအနေတော်နှင့် တည်ပေးထားပါ
- ကြက်သွန်နီများ နူးလာပါက အရသာမြည်းပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ထောင်းထားသော ငရုတ်ကောင်း ကြက်သွန်ဖြူထောင်းကို ထည့်ပေးပါ
- ဆန်ပြုပ်အိုး အပျစ်အကျဲကို မိမိစိတ်တိုင်းကျ အနေအထား ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
- စိတ်ကြိုက် အနေအထား ရလာပါက မီးခပ်နွေးနွေးလေးနဲ့ တည်ထားပေးပါ
ဆန်ပြုပ်ပွဲပြင်ဆင်ပုံ
- ငါးကိုအိုးထဲမှ ဆယ်ပေးပြီး ခြည်ထားသော ကြိုးများဖယ်ပေးပါ
- မိမိစိတ်ကြိုက် အနေတော် ပိုင်းပေးကာ ဆန်ပြုပ်ပန်းကန်ထဲထည့်ကာ ပြင်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ငါးရံ့ဆန်လှော် ဆန်ပြုပ်ကို ကြက်သွန်မိတ်လေး ဖြူးပေးကာ သောက်သုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment