Wednesday 3 June 2020

ခရမ်းသီး မီးဖုတ်သုပ်








ဒီေန႔ေတာ႔ ခရမ္းသီးကို မီးေသြးမီးဖိုနဲ႔ မဟုတ္ဘဲ မိုက္ခရိုေဝ႔နဲ႔ ဖုတ္ထားျပီး ခရမ္းသီး သုပ္ေလးသုပ္စားျဖစ္လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သုပ္ထားတဲ႔ ခရမ္းသီး မီးဖုတ္သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခရမ္းသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  3. ေျမပဲေၾကာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ
  4. နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  5. ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
  7. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  9. ပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ခရမ္းသီးကို ေရေဆးျပီး ခရင္းျဖင္႔ ခပ္က်ဲက်ဲ လိုက္ထိုးေပးျပီး ပန္းကန္ျပားေပၚမွာ တင္ေပးပါ
  • ထိုပန္းကန္ကို မိုက္ခ႐ိုေ၀႔ မီးဖိုထဲမွာထည့္ျပီး အဖံုးခပ္ဟဟအုပ္ေပးကာ တစ္ဖက္ကို ေလးမိနစ္ခန္႕ ဖုတ္ေပးပါ
  • ေလးမိနစ္ ျပည္႔တာနဲ႔ ေနာက္တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးျပီး ေလးမိနစ္ ထပ္ဖုတ္ေပးပါ
  • ခရမ္းသီး အလံုးၾကီးပါက မီးဖုတ္ခ်ိန္ကို ပိုျပီးဖုတ္ေပးပါ
  • မီးဖုတ္ထားေသာ ခရမ္းသီးကို အျပင္ထုတ္ေပးျပီး အခြံခြာေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ဇလံုတစ္ခုထဲမွာ ေရထည့္ျပီး အခြံခြာထားေသာ ခရမ္းသီးမွ ထြက္ေသာ အေစးမ်ား ထြက္ေအာင္ေဆး၍ ေရစစ္ထားေပးပါ 
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ေျမပဲကို က်က္ေအာင္ေၾကာ္ျပီး အခြံခြာကာ သန္႔စင္ထားပါ
  • အသုပ္ထဲမွာ ပါဝင္မည္႔ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ  ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အရသာ မ်ွတေအာင္ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ပဲဆီနံ႕ သင္းပ်ံ႕ေနတဲ႔ ခရမ္းသီး မီးဖုတ္သုပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းတစ္မယ္ ျပင္ေပးႏိူင္သလို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
  • မီးေသြးမီးဖိုႏွင္႔ ခရမ္းသီးကို မီးဖုတ္ပါက မီးေသြးမီးေပၚတင္ျပီး အျပင္ခြံ ကြ်မ္းတဲ့အထိ က်က္ေအာင္ ဖုတ္ေပးပါ
  • မီးဖုတ္လို႔ က်က္တာနဲ႔ အထက္ပါ နည္းအတိုင္း ျပင္ဆင္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment