Tuesday 2 June 2020

သပွတ်သီးကြော်ချက်




ဒီေန႔ေတာ႔ သပြတ္သီးကို ပုဇြန္ဆတ္ထုတ္ေလးေတြနဲ႔ အရည္ေသာက္ဆမ္း ေၾကာ္ခ်က္ေလး ခ်က္ပါတယ္ သပြတ္သီးက အရမ္းၾကီးေနေတာ႔ အရည္ေသာက္ဆမ္း ဟင္းတစ္ပြဲအတြက္ သပြတ္သီးကို တစ္ပိုင္းပိုင္းျပီး ခ်က္ထားပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သပြတ္သီး - တစ္ပိုင္း
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  6. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  7. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  8. ပုဇြန္ဆတ္ထုတ္ - ဆယ္႔ခြန္ႏွစ္ေကာင္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. သပြတ္သီးရဲ ႔ အေပၚဖက္မွ အခြံမ်ားကို အခြံခြာဓါးျဖင္႔ ခြာေပးပါ
  2. အခြံမ်ား ခြာျပီးပါက ထိပ္ႏွစ္ဖက္ျဖတ္ကာ ေရေဆးေပးပါ
  3. ေရေဆးျပီးမွ ထက္ဝက္ျခမ္းကာ ခပ္ေစာင္းေစာင္း ထူထူေလးေတြ လွီးေပးပါ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  5. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  6. ပုဇြန္ကို အခြံခြာျပီး ေခါင္းမ်ားျဖဳတ္ေပးကာ ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ထုတ္ထားပါ
  7. ေဇာက္နက္ေသာ အေနေတာ္ အိုးတစ္လံုးထဲမွာပု ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  8. ဆီပူလာတာနဲ႔ နႏြင္းမွဳန္႔ ထည္႔ေပးကာ ၾကက္သြန္အျဖဴ ႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီကိုထည္႔ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  9. ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းသြားတာနဲ႔ ပုဇြန္ကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  10. ပုဇြန္အေရာင္ ေျပာင္းသြားတာနဲ႔  သပြတ္သီး ဆားႏွင္႔ အခ်ဳိမွဳန္႕ တို႕ကိုထည့္ေပးကာ ေၾကာ္ေပးပါ
  11. အရသာ သမသြားတာနဲ႕ မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ ေရထည္႔ျပီး တည္ေပးပါ
  12. ဟင္းရည္အိုး ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ သပြတ္သီး အစိမ္းေရာင္ မေျပာင္းေအာင္ အိုးအဖံုးကိုဖြင့္ကာ တည္ေပးပါ
  13. သပြတ္သီး ႏူးလာတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ မီးပိတ္ေပးျပီး အိုးကိုမီးဖိုေပၚက ဖယ္ထားျပီး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment