ခ်က္ရတာ လြယ္သေလာက္ စားေကာင္းျပီး ထမင္းမိန္ ဟင္းပြဲေလးပါ ဒီေန႕ခ်က္တဲ့ ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးထဲမွာ ငါးေျခာက္ေလးပါ ထဲ့ခ်က္ထားတာမို႕ အရသာကေတာ့ တမ်ဳိးပိုသြားပါတယ္ ၾကက္ဥနဲ႕ဘဲဥ ခ်က္နည္းက အတူတူဘဲမို႕ နံမည္၂မ်ဳိး ေရးေပးထားပါတယ္။
ဒီေန႕ခ်က္တဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးအတြက္
- ျပဳပ္ျပီးအခြံခြာကာ အ႐ွည္လိုက္ မႊန္းထားေသာ ၾကက္ဥ သို႕မဟုတ္ ဘဲဥ - ၅လံုး
- အခြံခြာျပီး ထက္ျခမ္းျခမ္းထားေသာ အာလူး - အေနေတာ္ ၃လံုး
- အေနေတာ္လွီးျပီး ေရစိမ္ထားေသာ ငါးေျခာက္ - ၅ပိုင္း
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕. -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- မက်ီးႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ဟင္းခ်က္ရန္
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ျပီး ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကိုထဲ့ပါ
- ဆီသတ္နံ႕သင္းလာတဲ့ထိ ေမႊေပးျပီး ငါးေျခာက္ကို ဆီသတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္ဥ သို႕မဟုတ္ ဘဲဥႏွင့္အာလူးကို ထဲ့ျပီးတာနဲ႕ငံျပာရည္ထဲ့ျပီး ေမႊေပးပါ
- ဆီႂကြတ္ႂကြတ္ ျမည္လာတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး အရသာမွဳန္႕ထဲ့ကာ တည္ေပးပါ
- အာလူးနူးပါက မက်ီးႏွစ္ထဲ့ျပီး သံုးမိနစ္ေလာက္ဆူေစကာ မဆလာအုပ္ အရသာျမည္းျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
- ဟင္းရည္ကို ကိုယ္လိုသေလာက္ထားျပီး ခ်က္နိုင္ပါတယ္။
ဒီဟင္းေလးလဲ တအားစားခ်င္လုိက္တာ အစ္မေရ .... ^__^
ReplyDelete