Saturday, 21 June 2014

ကြက်ဥ ငါးခြောက် ချဉ်ရည်ဟင်း


ခ်က္ရတာ လြယ္သေလာက္ စားေကာင္းျပီး ထမင္းမိန္ ဟင္းပြဲေလးပါ ဒီေန႕ခ်က္တဲ့ ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးထဲမွာ ငါးေျခာက္ေလးပါ ထဲ့ခ်က္ထားတာမို႕ အရသာကေတာ့ တမ်ဳိးပိုသြားပါတယ္ ၾကက္ဥနဲ႕ဘဲဥ ခ်က္နည္းက အတူတူဘဲမို႕ နံမည္၂မ်ဳိး ေရးေပးထားပါတယ္။

ဒီေန႕ခ်က္တဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးအတြက္

  1. ျပဳပ္ျပီးအခြံခြာကာ အ႐ွည္လိုက္ မႊန္းထားေသာ ၾကက္ဥ သို႕မဟုတ္ ဘဲဥ -  ၅လံုး 
  2. အခြံခြာျပီး ထက္ျခမ္းျခမ္းထားေသာ အာလူး - အေနေတာ္  ၃လံုး
  3. အေနေတာ္လွီးျပီး ေရစိမ္ထားေသာ ငါးေျခာက္ -  ၅ပိုင္း
  4. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  5. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ -  ၃မႊာ
  6. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  7. ဆီ -  ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  8. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  9. ငံျပာရည္ -  ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  10. ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  11. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕. -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  12. မက်ီးႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  13. မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း

ဟင္းခ်က္ရန္
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ျပီး ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ  ခ်င္း င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကိုထဲ့ပါ
  • ဆီသတ္နံ႕သင္းလာတဲ့ထိ ေမႊေပးျပီး ငါးေျခာက္ကို ဆီသတ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္ဥ သို႕မဟုတ္ ဘဲဥႏွင့္အာလူးကို ထဲ့ျပီးတာနဲ႕ငံျပာရည္ထဲ့ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ဆီႂကြတ္ႂကြတ္ ျမည္လာတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး အရသာမွဳန္႕ထဲ့ကာ တည္ေပးပါ
  • အာလူးနူးပါက မက်ီးႏွစ္ထဲ့ျပီး သံုးမိနစ္ေလာက္ဆူေစကာ မဆလာအုပ္ အရသာျမည္းျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္ကို ကိုယ္လိုသေလာက္ထားျပီး ခ်က္နိုင္ပါတယ္။

1 comment:

  1. ဒီဟင္းေလးလဲ တအားစားခ်င္လုိက္တာ အစ္မေရ .... ^__^

    ReplyDelete