Saturday, 29 March 2014

ရွှေကြည် ဆနွင်းမကင်း



မာမာ တေန႕က အခ်ဳိတည္းဖို႔ လုပ္ျဖစ္တဲ႕ေ႐ႊၾကည္ဆႏြင္းမကင္းေလးပါ စားလို႕ေကာင္းလို႕မွ်ေ၀လိုက္တာပါ ျပင္ဆင္ရတာလည္း အရမ္းလြယ္ပါတယ္။

မုန္႕သားစပ္တဲ့ အခ်ဳိးအစားကလဲ လြယ္ကူျမန္ဆန္ပါတယ္ oven မလိုဘဲ မိုက္ခ႐ိုေ၀့ ႐ွိ႐ံုနဲ႕ အလြယ္တကူရနိူင္တဲ့ မုန္႕ေလးပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေ႐ႊၾကည္မွဳန္႕(semolina powder) - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္ခြက္
  2. ေျပင္းေကာ္မွဳန္႔ (Cornflour ) -  ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္
  3. အုန္းနိဳ႕- ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ခြက္ ႏွစ္ခြက္ခြဲ
  4. ေရ - မင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ခြက္ ၃ခြက္
  5. ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
  6. သၾကားအညိဳ (Brown sugar) - ထမင္းစားဇြန္းေမာက္ေမာက္ သံုးဇြန္းခြဲ
  7. ေထာပတ္ -  70 g
  8. ဘိန္းေစ႔ (Poppy seeds) - အနည္းငယ္
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု

ျပင္ဆင္ပံု

  1. ေ႐ႊၾကည္မွဳန္႕ကို အညိဳေရာင္သန္းလာတဲ့ထိ မီးအေနေတာ္ႏွင့္ ေလွာ္ေပးျပီး အေအးခံထားေပးပါ
  2. ေထာပတ္ကို ေပ်ာ္သြားေအာင္ မီးအေနေတာ္နဲ႕အပူေပးထားပါ
  • အိုးတလံုးထဲမွာ အုန္းနို႕ ေရ ဆား ခေလာက္ထားေသာၾကက္ဥ သၾကား cornflourတို႕ကိုေရာျပီမီးအေနေတာ္ႏွင့္ကိ်ဳေပးပါ
  • ေရခမ္းျပီး ေထာပတ္ဆီ ျပန္ထြက္လာတဲ့ထိ စိတ္႐ွည္႐ွည္ ေမႊေပးပါ
  • ေထာပတ္ဆီ ထြက္လာျပီး မုန္႕သားညက္လာပါက မုန္႕ဖုတ္သည့္ ဘန္းထဲသို႕ေျပာင္းထဲ့ျပီး မိုက္ခ႐ိုေ၀့မီးဖိုထဲသို႕ ထဲ့ကာ တစ္မိနစ္စီ ၆ခါေလာက္ အပူေပးျပီးရင္ ေရႊၾကည္ဆႏြင္းမကင္း ရပါျပီ
  • ျပီးတာနဲ႔ အေအးခံျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးျပီး အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္နိူင္ပါျပီ။

6 comments:

  1. ေကာ္ဖီေသာက္ရင္း ၾကည္႕လိုက္မိေတာ႔ အေတာ္ပဲ ျဖစ္သြားတယ္ မမမာေရ..
    အားေပးသြားပါတယ္ မမမာ
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete
  2. ေက်းဇူးပါမိုးစက္၀ိုင္ေရ

    ReplyDelete
  3. sis..hope you can add photos of the processing..
    i tried today but it did not work out well...:(

    ReplyDelete
  4. မမာေရ ေရႊၾကည္မႈန္႕ကို E လို ဘယ္လိုေခၚလဲ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semolina Powder လို႕ ေခၚတယ္ ေနာ္

      Delete
    2. Semolina powder လို႕ေခၚတယ္ေနာ္

      Delete