မာမာ တေန႕က အခ်ဳိတည္းဖို႔ လုပ္ျဖစ္တဲ႕ေ႐ႊၾကည္ဆႏြင္းမကင္းေလးပါ စားလို႕ေကာင္းလို႕မွ်ေ၀လိုက္တာပါ ျပင္ဆင္ရတာလည္း အရမ္းလြယ္ပါတယ္။
မုန္႕သားစပ္တဲ့ အခ်ဳိးအစားကလဲ လြယ္ကူျမန္ဆန္ပါတယ္ oven မလိုဘဲ မိုက္ခ႐ိုေ၀့ ႐ွိ႐ံုနဲ႕ အလြယ္တကူရနိူင္တဲ့ မုန္႕ေလးပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေ႐ႊၾကည္မွဳန္႕(semolina powder) - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္ခြက္
- ေျပင္းေကာ္မွဳန္႔ (Cornflour ) - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္
- အုန္းနိဳ႕- ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ခြက္ ႏွစ္ခြက္ခြဲ
- ေရ - မင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ခြက္ ၃ခြက္
- ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
- သၾကားအညိဳ (Brown sugar) - ထမင္းစားဇြန္းေမာက္ေမာက္ သံုးဇြန္းခြဲ
- ေထာပတ္ - 70 g
- ဘိန္းေစ႔ (Poppy seeds) - အနည္းငယ္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- ေ႐ႊၾကည္မွဳန္႕ကို အညိဳေရာင္သန္းလာတဲ့ထိ မီးအေနေတာ္ႏွင့္ ေလွာ္ေပးျပီး အေအးခံထားေပးပါ
- ေထာပတ္ကို ေပ်ာ္သြားေအာင္ မီးအေနေတာ္နဲ႕အပူေပးထားပါ
- အိုးတလံုးထဲမွာ အုန္းနို႕ ေရ ဆား ခေလာက္ထားေသာၾကက္ဥ သၾကား cornflourတို႕ကိုေရာျပီမီးအေနေတာ္ႏွင့္ကိ်ဳေပးပါ
- ေရခမ္းျပီး ေထာပတ္ဆီ ျပန္ထြက္လာတဲ့ထိ စိတ္႐ွည္႐ွည္ ေမႊေပးပါ
- ေထာပတ္ဆီ ထြက္လာျပီး မုန္႕သားညက္လာပါက မုန္႕ဖုတ္သည့္ ဘန္းထဲသို႕ေျပာင္းထဲ့ျပီး မိုက္ခ႐ိုေ၀့မီးဖိုထဲသို႕ ထဲ့ကာ တစ္မိနစ္စီ ၆ခါေလာက္ အပူေပးျပီးရင္ ေရႊၾကည္ဆႏြင္းမကင္း ရပါျပီ
- ျပီးတာနဲ႔ အေအးခံျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးျပီး အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္နိူင္ပါျပီ။
ေကာ္ဖီေသာက္ရင္း ၾကည္႕လိုက္မိေတာ႔ အေတာ္ပဲ ျဖစ္သြားတယ္ မမမာေရ..
ReplyDeleteအားေပးသြားပါတယ္ မမမာ
မိုးစက္ဝိုင္
ေက်းဇူးပါမိုးစက္၀ိုင္ေရ
ReplyDeletesis..hope you can add photos of the processing..
ReplyDeletei tried today but it did not work out well...:(
မမာေရ ေရႊၾကည္မႈန္႕ကို E လို ဘယ္လိုေခၚလဲ...
ReplyDeleteSemolina Powder လို႕ ေခၚတယ္ ေနာ္
DeleteSemolina powder လို႕ေခၚတယ္ေနာ္
Delete