အခုတစ္ေလာ အလုပ္မ်ားေနလို႔ တစ္ေန႔တာ ဟင္းေလးေတြ မတင္ျဖစ္တာ ၾကာသြားျပန္ပါတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ ဟင္းအခ်ဳိ စားတဲ႔သူေတြအတြက္ ၾကက္ေပါင္ေလးေတြကို အရိုးထြင္ျပီး အသားေလးေတြ အေနေတာ္လွီးကာ အခ်ဳိေၾကာ္ ခပ္စီးစီးေလး ေၾကာ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- အရိုးထုတ္ျပီးလွီးထားေသာၾကက္ေပါင္ - ႏွစ္ေခ်ာင္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ေကာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ၾကက္သားေၾကာ္ရန္ ဆီလက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္ဝက္သာသာ
- ႏွမ္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေလးစိတ္စိတ္ထားေသာၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
- ပါးပါးလွီးထားေသာမံုလာဥနီ - အနည္းငယ္
- အေနေတာ္လွီးထားေသာပန္းေဂၚဖီ - အနည္းငယ္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္ခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
- ပထမဦးဆံုး ၾကက္ေပါင္ႏွစ္ေခ်ာင္းကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးလိုက္ပါ
- ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ အလယ္ရိုးထုတ္ကာ အေနေတာ္အတံုးေလးေတြ တံုးေပးပါ
- အသားေလးေတြျခည္းဘဲ ရတာနဲ႔ သၾကား ဆားတို႔နဲ႔နယ္ေပးျပီး ငါးမိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ေပးထားပါ
- ျပီးမွေကာ္မွဳန္႔ကို အေျခာက္အတိုင္း ၾကက္သားနဲ႔လူးျပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ျပီးေသာ အသားမ်ားကို ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲ ဆီအသစ္ထဲ႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ ႔ၾကက္သြန္နီကို အရင္ထဲ႔ျပီး သံုးေလးခ်က္ေလာက္ ေမႊလိုက္ပါ
- ျပီးမွမံုလာဥနီနဲ႔ ပန္းေဂၚဖီကိုထဲ႔ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ဘဲ ေၾကာ္ေပးျပီးမွ အသားထဲ႔႔ျပီ းႏွစ္မိေလာက္ျပန္ေၾကာ္ေပးျပီး ႏွမ္းထဲ႔ေမႊျပီးတာနဲ႔ၾကက္သား အခ်ဳိေၾကာ္ေလးရပါျပီ။
ၾကက္သားအခ်ိဳေၾကာ္ေလး စားသြားပါတယ္ ..
ReplyDeleteၾကက္သားနဲ႔ တန္ပူရာေၾကာ္၊ ခရမ္းသီးႏွပ္ေတြလဲ လုပ္စားၿပီးသြားၿပီ အစ္မေရ .. ^_^
ခရမ္းေခါင္းသီးႏွပ္ စပ္စပ္ေလးနဲ႔အတူ အရိုးထြင္ၿပီး ၾကက္သားအခ်ိဳေၾကာ္ေလး အားေပးသြားတယ္ မာမာေရ...
ReplyDeleteအားလံုးကိုယ္စီမွာ ေခါင္းစဥ္မတူတဲ့ အလုပ္ေတြရႈပ္ေနၾကတာ အေသအခ်ာပဲ :)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္