Saturday, 17 August 2013

ၾကက္သား အခ်ဳိေၾကာ္



အခုတစ္ေလာ အလုပ္မ်ားေနလို႔ တစ္ေန႔တာ ဟင္းေလးေတြ မတင္ျဖစ္တာ ၾကာသြားျပန္ပါတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ ဟင္းအခ်ဳိ စားတဲ႔သူေတြအတြက္ ၾကက္ေပါင္ေလးေတြကို အရိုးထြင္ျပီး အသားေလးေတြ အေနေတာ္လွီးကာ အခ်ဳိေၾကာ္ ခပ္စီးစီးေလး ေၾကာ္ထားပါတယ္။

ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္

  • အရိုးထုတ္ျပီးလွီးထားေသာၾကက္ေပါင္ -  ႏွစ္ေခ်ာင္း
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  • ေကာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ၾကက္သားေၾကာ္ရန္ ဆီလက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္ဝက္သာသာ
  • ႏွမ္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ေလးစိတ္စိတ္ထားေသာၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
  • ပါးပါးလွီးထားေသာမံုလာဥနီ - အနည္းငယ္
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာပန္းေဂၚဖီ - အနည္းငယ္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္ခြဲ

ျပင္ဆင္ပံု

  • ပထမဦးဆံုး ၾကက္ေပါင္ႏွစ္ေခ်ာင္းကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးလိုက္ပါ
  • ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ အလယ္ရိုးထုတ္ကာ အေနေတာ္အတံုးေလးေတြ တံုးေပးပါ 
  • အသားေလးေတြျခည္းဘဲ ရတာနဲ႔ သၾကား ဆားတို႔နဲ႔နယ္ေပးျပီး ငါးမိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ေပးထားပါ
  • ျပီးမွေကာ္မွဳန္႔ကို အေျခာက္အတိုင္း ၾကက္သားနဲ႔လူးျပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ျပီးေသာ အသားမ်ားကို ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ
  • ဒယ္အိုးထဲ ဆီအသစ္ထဲ႔ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ ႔ၾကက္သြန္နီကို အရင္ထဲ႔ျပီး သံုးေလးခ်က္ေလာက္ ေမႊလိုက္ပါ
  • ျပီးမွမံုလာဥနီနဲ႔ ပန္းေဂၚဖီကိုထဲ႔ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ဘဲ ေၾကာ္ေပးျပီးမွ အသားထဲ႔႔ျပီ းႏွစ္မိေလာက္ျပန္ေၾကာ္ေပးျပီး ႏွမ္းထဲ႔ေမႊျပီးတာနဲ႔ၾကက္သား အခ်ဳိေၾကာ္ေလးရပါျပီ။


2 comments:

  1. ၾကက္သားအခ်ိဳေၾကာ္ေလး စားသြားပါတယ္ ..
    ၾကက္သားနဲ႔ တန္ပူရာေၾကာ္၊ ခရမ္းသီးႏွပ္ေတြလဲ လုပ္စားၿပီးသြားၿပီ အစ္မေရ .. ^_^

    ReplyDelete
  2. ခရမ္းေခါင္းသီးႏွပ္ စပ္စပ္ေလးနဲ႔အတူ အရိုးထြင္ၿပီး ၾကက္သားအခ်ိဳေၾကာ္ေလး အားေပးသြားတယ္ မာမာေရ...
    အားလံုးကိုယ္စီမွာ ေခါင္းစဥ္မတူတဲ့ အလုပ္ေတြရႈပ္ေနၾကတာ အေသအခ်ာပဲ :)
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete