Sunday, 11 August 2013

ပုဇွန်တန်ပူရာကြော်

ပုဇြန္ေၾကာ္ မြမြေလး

မာမာဒီေန႔ေတာ႔ ပုဇြန္ထုတ္ေလးကိုတန္ပူရာမုန္႔ႏွစ္ေလးနဲ႔လွိမ္႔ျပီးေၾကာ္ထားပါတယ္ စားလို႔ေတာ္ေတာ္ ေကာင္းပါတယ္ ပုဇြန္ၾကိဳက္ေပမဲ႔ဒီကပုဇြန္ေတြရဲ႔အနံ႔ကိုမာမာမၾကိဳက္ပါဘူး ေရခ်ဳိပုဇြန္လိုမေမႊးဘဲ ပုဇြန္နံ႔ရတဲ႔ေရငံပုဇြန္ေတြမို႔ ခ်က္ေတာ႔ျပဳပ္ေတာ႔မယ္ဆိုရင္အလုပ္နဲနဲမ်ားပါတယ္။
ေရငံပုဇြန္မို႔ပုဇြန္ဆီကေရခ်ဳိပုဇြန္လိုမ်ဳိးမေမႊးပါဘူး အနံ႔နဲနဲရတဲ႔အတြက္ပုဇြန္ကိုအရင္ဆံုးေရစင္ေအာင္ အေကာင္လိုက္ေဆးေပးရပါတယ္ ျပီးမွအျမွီးခ်န္ျပီးေခါင္းနဲ႔အခြံေတြကိုခြာလိုက္ပါတယ္ အခြံေတြခြာျပီးရင္ေၾကာမွခြဲကာအမဲေၾကာင္းေလးထုတ္ေပးပါတယ္ အမဲေၾကာင္းထုတ္ျပီးတာနဲ႔ပုဇြန္အားလံုး ကိုေရေအးေအးနဲ႔လွဳပ္ျပီး ေဆးေပးရပါတယ္ ေရေဆးျပီးေရကိုစင္ေအာင္ဇကာထဲကာေရစစ္ေပးရ ပါတယ္ ေရစစ္ျပီးမွေၾကာ္ဖို႔ျပင္ရပါတယ္ ဒါမွေရငံပုဇြန္ေၾကာ္အနံ႔ေပ်ာက္မွာျဖစ္ပါတယ္။
ေၾကာ္ဖို႔ျပင္တဲ႔အခါမွာေတာ႔

  • သန္႔စင္ေအာင္ေဆးေၾကာကာေရစစ္ထားေသာပုဇြန္ထုတ္ - ဆယ္ေကာင္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • တန္ပူရာအေၾကာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းသာသာ
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုး
  1. ေရစစ္ထားေသာပုဇြန္ကိုဆားအရသာမွဳန္႔ႏွင္႔ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔တို႔ႏွင္႔ေရာျပီးနယ္ေပးပါ
  2. အားလံုးနယ္ျပီးသြားပါကတန္ပူရာမွဳန္႔အေျခာက္ထဲမွာထဲ႔ျပီးအမွုန္႔မ်ားကပ္သြားေအာင္လူးေပးပါ
  3. တန္ပူရာမွုန္႔မ်ားလူးျပီးပါကမီးအေနေတာ္ႏွင္႔အပူေပးထားေသာဆီပူပူမွာေၾကာ္ပါမယ္
  4. တစ္ဖက္အေရာင္ေျပာင္းသြားလွ်င္ေနာက္တစ္ဖက္သို႔လွန္ေပးျပီးႏွစ္ဖက္လံုးအေရာင္ေျပာင္းသြားရင္ရပါျပီ
  5. ပုဇြန္အေကြးငါးအေႏြးမို႔ေၾကာ္ခ်ိန္ႏွစ္မိေလာက္ဆိုရင္ပုဇြန္တန္ပူရာမွဳန္႔ကပ္ေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ

4 comments:

  1. အစ္မေရ ထပ္ၿပီးအားေပးသြားျပန္ၿပီ ..
    ဟိုေန႔က အာလူးျခစ္ေၾကာ္လဲ အဆင္ေျပတယ္ .. သားကႀကိဳက္တယ္..
    ေန႔စဥ္ ဟင္းခ်က္ဖုိ႔စဥ္းစားတုိင္း အစ္မတုိ႔ blog ေတြထဲ ဝင္ၿပီး ၾကည့္မွ ခ်က္တတ္ေတာ့တယ္ အစ္မေရ ..
    ေန႔တိုင္းလဲ အသားေတြ မစားခ်င္ဘူးေလ .. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္တယ္ေနာ္ အိမ္ကသမီးက အသားဆိုမစားလို႔သူ႔အတြက္ေတာ႔ရွာၾကံျပီး အသားမပါတာတစ္မ်ဳိးလုပ္လုပ္ေပးေနရတယ္ေလ
      အာလူးျခစ္ေၾကာ္ေလး သားၾကိဳက္တယ္ဆိုလို႔ဝမ္းသာပါတယ္ ညီမေရ

      Delete
  2. တူးမာဆိုတဲ့ တီတင့္ရဲ႕ ညီမေလးနာမည္က တီတင့္ဘ၀မွာ ငယ္ငယ္ထဲကခ်စ္ခင္ရင္းႏွီးခဲ့ၿပီးသားမို႔
    အခုေတာ့ တူးမာႏွစ္ေယာက္ျဖစ္သြားၿပီ :)
    တန္ပူရာမႈန္႔နည္းနည္းေလးနဲ႔ ေၾကာ္တာဆိုေတာ့ ပုစြန္အရသာလဲမပ်က္ပဲ စားေကာင္းမယ့္ပံုေလး...
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္ကဲ႔ပါ တီတင္႔ေရ
      မာမာ႔ရဲ႔အခ်စ္ဆံုးသူငယ္ခ်င္းေတြေခၚၾကတဲ႔နံမည္ေလးေလ
      မာမာကလဲ အစ္မတစ္ေယာက္ထပ္ျပီးရလို႔ေပ်ာ္ေနမိပါတယ္
      ေလးစားခင္မင္လွ်က္
      တူးမာ

      Delete