မာမာဒီနေ့ချက်တဲ့ ခရမ်းသီး နှပ်လေးပါ ရာသီစာလေးလဲ ဖြစ်ရအောင်လို့ စပ်စပ်လေး ချက်ထားပါတယ် ရာသီဥတု အေးအေးလေးမှာ ငရုတ်သီးစပ်စပ်လေးနဲ့မှ လိုက်ဖက်မှာမို့ ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် အနှစ်များများနဲ့ ချက်ထားတဲ့ ဟင်းချက်နည်းလေးကို မျှဝေလိုက်ပါတယ်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
ခရမ်းသီး - အလုံးကြီးကြီးနှစ်လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာ ကြီးကြီးသုံးမွှာ
ကြက်သွန်နီ - ဥကြီးကြီး တစ်လုံး
ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်းခန့်
ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
ငရုတ်သီးအစိမ်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်း
ပြင်ဆင်ပုံ
ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ကြက်သွန်နီတို့ကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ညက်နေအောင် ထောင်းထားပါ
ကြက်သွန်ဖြူ ကြက်သွန်နီ ငရုတ်သီးမှုန့် ဆား အရသာမှုန့် နနွင်းမှုန့်နှင့်ပုဇွန်ခြောက်မှုန့်တို့ကို ဇလုံတစ်လုံးမှာ ရောနယ်ထားပေးပါ
ခရမ်းသီးကို အညှာမဖြုတ်ဘဲ အညှာနားထိ လေးစိတ်စိတ်ပြီး ရေဆယ်မိနစ်လောက် စိမ်ထားပေးပါ
ပြီးမှရေစစ်ပြီး အားလုံးရောနယ်ထားသော အစာများကို ခရမ်းသီးစိတ်များကြားထဲ သွပ်ပေးပါ
အစားသွပ်ပြီးသော ခရမ်းသီးများကို ဒယ်အိုးထဲတွင် ရေမြုပ်အောင်ထဲ့ပြီး ဆီထဲ့၍ အဖုံးအုပ်ပြီး တည်ထားပေးပါ
ရေခမ်းပြီး ခရမ်းသီး နူးအိသွားရင် ခရမ်းသီးနှပ် စပ်စပ်အိအိလေးကို ထမင်းပူပူလေးနှင့် စားလို့ရပါပြီ။
အရမ္းလိုက္ဘက္တဲ့ဟင္းေတြပဲ မမာ..
ReplyDeleteစားခ်င္လိုက္တာ
ပဲတီခ်ဥ္ဆိုလည္း သိပ္ႀကိဳက္တာ... :)
စူးႏြယ္ေလးေရ ေကြ်းခ်င္ပါတယ္ညီမေရ
Deleteအိမ္လုပ္ပဲတီခ်ဥ္ေလးမို႔တို႔လို႔လဲအရမ္းေကာင္းပါတယ္
တစ္ကယ္ကိုဘဲေကြ်းခ်င္မိပါတယ္.
အရမ္းႀကိဳက္တယ္အစ္မေရ ..
ReplyDeleteရန္ကုန္မွာဆို ခရမ္းသီးကို အစာမ်ားမ်ားနဲ႔ႏွပ္ၿပီး သရက္သီးစိမ္း တုိ႔စရာနဲ႔ စားတာ ..
အရမ္းသတိရတယ္ .. =_=
ဟုတ္ပါ႔ေနာ္ သရက္ကင္းေပၚခ်ိန္ဆို ခရမ္းသီးႏွပ္နဲ႔သိပ္ျပီးလိုက္ဖက္တာဘဲ
Deleteညီမေလးေျပာမွစားခ်င္သြားမိျပီ.
ခရမ္းသီးႏွပ္ ႀကိဳက္တယ္
ReplyDeleteႏွပ္ထားတာ အစာမ်ားမ်ားနဲ႔ အိအိေလးေနာ္
စားခ်င္လိုက္တာ မမမာေရ..
မိုးစက္ဝိုင္
တစ္ကယ္ဘဲ ေကြ်းခ်င္ပါတယ္ မိုးစက္ဝိုင္ေရ
Delete