Saturday, 21 September 2013

အာလူးျပဳပ္ ျပန္ေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလး




ရိုးရိုးေလးေသာ ဟင္းအမယ္ေလးျဖစ္ေပမဲ႔ အာလူးရဲ႕ အရသာကိုေပၚေစတဲ႔ အာလူးျပဳပ္ေၾကာ္ဟင္းေလးပါ
ေၾကာ္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္ ကေလးေတြ ပိုျပီးႏွစ္သက္မဲ႔ ဟင္းေလးမို႔ပါ ကေလးသဘာဝ အာလူး ကိုၾကိဳက္ၾကတာ မ်ားပါတယ္ မာမာ႔ကေလးေတြရဲ႕အၾကိဳက္မို႔ မၾကာမၾကာခ်က္ျဖစ္တဲ႔ဟင္းကို ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ေၾကာ္ရခ်က္ရတာလြယ္ပါတယ္ အရင္ဆံုးအာလူးကို ေရစင္ေအာင္ေဆး ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ျပီး မိနစ္ႏွစ္ ဆယ္ေလာက္ျပဳပ္ေပးပါ ျပီးရင္အေအးခံျပီးအခြံခြာေပးပါ အခြံခြာထားေသာ အာလူးမ်ားကို ႏွစ္သက္တဲ႔ပံု စံေလးေတြလွီးေပးျပီးဆီပူပူမွာျပန္ေၾကာ္ေပးထားတာပါ။

ျပဳပ္ထားေသာအာလူးျပန္ေၾကာ္ရန္အတြက္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ျပဳပ္ျပီးအခြံခြာကာ အေနေတာ္လီွးထားေသာ အာလူး - 500 g 
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တလံုးသာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
  1. အာလူး ဆား ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲတြင္ သမေအာင္ေမႊေပးပါ
  2. ေထာပတ္ႏွင္႔ဆီကိုေရာျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔အပူေပးပါ ဆီပူလာပါက အရသာနယ္ထားေသာ အာလူးမ်ားကို ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ
  3. ေၾကာ္ေနစဥ္ အထက္ေအာက္ အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာေမႊေပးပါ
  4. အားလံုးေရႊအိုေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးထားပါ
  5. ဆီစစ္သြားလွ်င္ အာလူးျပဳပ္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။