Monday 2 April 2012

ငရုတ်ကောင်း ကြက်သားလုံးကင်

ၾကက္သားလံုးကင္
ၾကက္သားလံုးကင္ေလးကင္ပါမယ္

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္ရင္ပံုသား - 300g
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္းတဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ -  ၅မႊာ (မညက္တစ္ညက္ေထာင္းေပးပါ)
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္တဝက္
  • ေပါင္မုန္႔ေျခာက္အမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္တလံုး
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဝက္
  • ဂ်ဳံ - ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
  • ေျပာင္းဖူးမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္းတဇြန္း
ၾကက္သြန္ၿဖဴငရုတ္ေကာင္းေထာင္း ဆီ ေပါင္မုန္႔ေၿခာက္မွဳန္႔ အသား
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ငရုတ္ေကာင္းေထာင္းႏွင္႔ဆီထဲ႔ပါ
လံုးၿပီးေပါင္မုန္႔ေၿခာက္ႏွင္႔နယ္လိုက္ပါ
အစာသြတ္ၿပီးလံုးၿပီးပံု
အားလံုးၿပီးရင္ေရခဲေသတၱာအေပၚထပ္တြင္ခဲထားလိုက္ပါ
ovenထဲသို႔ဗန္းကိုဆီနဲနဲသုတ္ၿပီး ၾကက္သားလံုးထဲ႔ကာ
မီးအား၂၀၀ဒီဂရီႏွင္႔မိနစ္၂၀ေလာက္ထဲ႔ေပးပါ
ၾကက္သားလံုးကင္ ေမႊးေမႊးေလးရပါၿပီ
သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ
ၾကက္ရင္ပံုသားကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္္းၿပီး လိုအပ္မဲ႔အရသာမ်ားနဲ႔နယ္ေပးပါ အသားလံုးထဲမွာ ဆီအနည္းငယ္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ငရုတ္ေကာင္းတို႔ကို ေထာင္းၿပီးအစာသြတ္၍ ေပါင္မုန္႔ကြ်တ္မွဳန္႔န႔ဲ လံုးလိုက္ပါ။

ထိုအလံုးေလးမ်ားကို ေရခဲေသတၱာအေပၚထပ္တြင္ ခဲထားၿပီး အသံုးၿပဳလိုေသာအခါ ဆီပူပူႏွင္႔ေၾကာ္စားႏိူင္သလို
ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ မေၾကာ္ဘဲဗန္းထဲသို႔ ဆီအနည္းငယ္ထဲ႔ကာovenထဲသို႔ မီးအား၂၀၀ႏွင္႔မိနစ္၂၀ထဲ႔ေပးၿပီးလဲ ကင္ပါနိုင္သည္ အခ်ိန္ၿပည္႔ပါ ၾကြတ္ၾကြတ္ရြရြေလးနဲ႔ အရသာပိုၿပီးရွိတဲ႔ ၾကက္သားလံုးေလးေတြရပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment