Monday 3 August 2020

ကြက်တောင်ပံ အကြွတ်ကြော်


ဒီနေ့တော့ စားလို့ အရမ်းကောင်းလွန်းတဲ့ ကြက်တောင်ပံ အကြွတ်ကြော်လေး ကြော်ဖြစ်လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ ကြော်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. ကြက်တောင်ပံ - လေးခု
  2. ကြက်ဥ - တစ်လုံး
  3. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး လေးမွှာ
  4. ချင်း - ခပ်ပါးပါး သုံးပြား
  5. ငရုတ်ကောင်းစေ့ - ဆယ်စေ့ခန့်
  6. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  7. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
  8. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  9. သံပုရာရည် - ထမင်းစားဇွန်းတစ်၀က်
  10. ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  11. ဆီ - လိုသလောက် 
  12. ဂျုံမှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်းမောက်မောက်
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ကြက်တောင်ပံများကို ရေဆေးပြီး ရေခြောက်အောင် Paper Towelနှင့် ခပ်ဖွဖွ သုတ်ပေးပါ
  • ချင်းကိုအခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကိုအခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
  • ချင်း ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုတ်ကောင်းစေ့တို့ကို ညက်နေအောင် ထောင်းထားပါ
  • ကြက်သားများကို နနွင်းမှုန့် ဆား အရသာမှုန့် သံပုရာရည်တို့နဲ့အရသာ၀င်အောင် ဆုတ်ဆုတ်ပြီး နယ်ပေးပါ
  • အရသာ နယ်ပြီးပါက ကြက်ဥအကာနှင့် ထောင်းထားတာတွေကိုထည့်ပြီး အရသာ သမအောင် နယ်ပေးကာ တစ်နာရီလောက် နှပ်ထားပေးပါ
  • အရသာ နှပ်ပြီးသွားပါက ဂျုံမှုန့်နဲ့ ကြက်တောင်ပံ တစ်ခုလုံး အပေါ်ကို ဖြူ းပြီး ခပ်ဖွဖွ လူးပေးပါ
  • အောက်ချေ မကပ်သော ဒယ်အိုးတစ်လုံးထဲမှာ ဆီကိုခပ်များများထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  • ဆီပူလာပါက မီးကိုအနေတော်မှာ ထားပေးပြီး ကြက်ဆေတာင်ပံများကို အိုးဆန့်သလောက် ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • ကြက်တောင်ပံ တစ်ဖက်ရွှေဝါရောင် သန်းလာရင် နောက်တစ်ဖက် လှန်ပေးပြီး နောက်တစ်ဖက် ရွှေဝါရောင် သန်းလာပါက ဆယ်ပြီး ဆီစစ်ပေးပါ
  • ဆီစစ်သွားပါက ကြက်သားကြော် ကြွတ်ကြွတ်မွှေးမွှေးလေးကို မိမိနှစ်သက်သလို စားသုံရန် ပြင်ပေးနိုင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment