ဒီေန႕ေတာ့ ငါးရံ႕ေျခာက္ကို ျပဳပ္ျပီးအ႐ိုးကိုထြင္ကာ အသားကို ႀကိတ္စက္နဲ႕ႀကိတ္ျပီး င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕နဲ႕ေၾကာ္ထားပါတယ္ ႀကိတ္စက္မ႐ွိပါက င႐ုတ္ဆံုထဲ ထည္႔ေထာင္းႏိူင္ပါတယ္။
၁၂မ်ဳိးဟင္းခ်ဳိနဲ႕အရမ္းလိုက္ဖက္တဲ့ ဟင္းအတြဲ ျဖစ္တာမို႕လို႕ မာမာကေတာ့ မၾကာခန ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ အသားစိုစိစိေတြထက္စာရင္ ဒီလိုဟင္းမ်ဳိးေလးေတြက ထမင္းကို ပိုျပီးမိန္ေစပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ႏူးေနေအာင္ျပဳပ္ျပီး အ႐ိုးထြင္ကာ ႀကိတ္ထားေသာ ငါးရံ႕ေျခာက္ - ၂၅က်ပ္သား
- အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - ၂၅က်ပ္သား
- င႐ုပ္သီးလံုးျခမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္ကန္ တစ္လံုး
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံု တစ္ပံု
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကို ထည္႔ေပးကာ ႏြမ္းသြားတဲ့ထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းသြားတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကိုထည္႔ကာ ေမႊးျပီးၾကြတ္လာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ၾကြတ္လာတာနဲ႔ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ က်န္ေနေသာဆီနဲ႕ဘဲ ငါးေျခာက္ေထာင္းကိုထည္႔ျပီး ႂကြတ္လာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- ငါးေျခာက္ေထာင္း ႂကြတ္လာပါက အခုန ကေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ င႐ုတ္သီးေၾကာ္ကို ငံျပာရည္ႏွင္႔ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ထည္႔ကာ ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- အားလံုးႂကြတ္ျပီး ေမႊးလာျပီဆိုရင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္းေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ပန္းကန္ထဲသို႕ ေျပာင္းထဲ့ျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ရန္ ျပင္ေပးနိူင္ပါျပီ။
ငါးေျခာက္ေထာင္း ငရုပ္သီးေၾကာ္အားေပးသြားတယ္ မာမာေရ။ တီတင့္သားငယ္က ထမင္းပူပူနဲ႔ နယ္စားတာ ေဖးဖရိတ္ေပါ့ … ေက်းဇူးေနာ္ :)
ReplyDeleteMy favorite!
ReplyDeleteIora
ေက်းဇူးပါတီတင့္ေရ
ReplyDeleteလာျပီးအားေပးေနတဲ့အတြက္ ေပ်ာ္ပါတယ္
အႀကိဳက္ခ်င္းတူၾကတယ္ေနာ္ အိုင္အိုရာေရ :-D
ReplyDelete