Thursday, 11 September 2014

ပုဇွန်ခွက်ကြော်သုပ်


ဒီေန႔ေတာ႔ ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ အသုပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ ေၾကာ္နည္းေလးလဲ တင္ျပီးပါျပီ မာမာကေတာ့ အသုပ္ဆိုရင္ ဒီအတိုင္း စားရတာထက္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ကို ပိုျပီးႀကိဳက္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံ စပ္စပ္ အသုပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္တဲ႔ နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ - ဆယ္ခ်ပ္
  2. ေခါက္ဆြဲအစို - ေလးဆယ္သား
  3. ေဂၚဖီ - အေနေတာ္ တစ္စိတ္
  4. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ႏွစ္လံုး
  5. ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - လိုသေလာက္ ျပင္ထားပါ
  6. ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ - လိုသေလာက္ ျပင္ထားပါ
  7. မန္က်ည္းသီးမွည္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  8. ငါးငံျပာရည္ - လိုသေလာက္ ျပင္ထားပါ
  9. အရသာမွဳန္႔ - လိုသေလာက္ ျပင္ထားပါ
  10. ပဲအက်က္မွဳန္႔ - လိုသေလာက္ ျပင္ထားပါ
  11. နံနံပင္ - လိုသေလာက္ ျပင္ထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု

  • ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ကို ကပ္ေၾကးျဖင့္ အေနေတာ္ ညွပ္ေပးပါ
  • ေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
  • မန္က်ည္းသီးမွည္႔ကို ေရႏွင္႔ေဆးျပီး ေရအနည္းငယ္ထည္႔ကာ စိမ္ထားပါ
  • ေခါက္ဆြဲနဲ႔အတူ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
တစ္ပြဲစာျပင္ရန္
  • ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲမွာ ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ ႏွစ္ခုစာ၊ ေခါက္ဆြဲဖတ္ သင္႔ရံု၊ ေဂၚဖီ အနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္နီ အနည္းငယ္၊ ငါးငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ၊ ပဲအက်က္မွဳန္႔ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ၊မန္က်ည္းသီးမွည္႔ရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ၊ အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ၊ ငရုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ၊ ဆီခ်က္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲႏွင္႔ နံနံပင္တို႔ ထည္႔ေပးကာ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  • အရသာနယ္တာ သမသြားတာနဲ႔ အရသာ ျမည္းေပးကာ လိုအပ္တဲ႔ အရသာကို ျပင္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္သုပ္ကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

3 comments:

  1. ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ကို ႀကိဳက္ပါတယ္ဆိုမွ သူ႔ကိုသုပ္ပါေကြ်းလိုက္ေတာ့ အတိုင္းထက္အလြန္ေပါ့ မာမာေရ...
    ပံုၾကည့္တာနဲ႔တင္ အရသာလွ်ာမွာ၀ဲေနၿပီ...

    ReplyDelete
  2. အိုု္င္အိုုရာရဲ ့ေနာက္ထပ္ေဖးဖရိတ္တစ္ခုုေပါ့မမာေရ။
    အပင္ေလးေတြတင္အုုန္းေနာ္။ း)

    ReplyDelete
  3. စားခ်င္တယ္ မမမာေရ..
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete