ဒီေန႔ေတာ႔ ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ အသုပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ ေၾကာ္နည္းေလးလဲ တင္ျပီးပါျပီ မာမာကေတာ့ အသုပ္ဆိုရင္ ဒီအတိုင္း စားရတာထက္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ကို ပိုျပီးႀကိဳက္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံ စပ္စပ္ အသုပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္တဲ႔ နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ - ဆယ္ခ်ပ္
- ေခါက္ဆြဲအစို - ေလးဆယ္သား
- ေဂၚဖီ - အေနေတာ္ တစ္စိတ္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ႏွစ္လံုး
- ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - လိုသေလာက္ ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ - လိုသေလာက္ ျပင္ထားပါ
- မန္က်ည္းသီးမွည္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - လိုသေလာက္ ျပင္ထားပါ
- အရသာမွဳန္႔ - လိုသေလာက္ ျပင္ထားပါ
- ပဲအက်က္မွဳန္႔ - လိုသေလာက္ ျပင္ထားပါ
- နံနံပင္ - လိုသေလာက္ ျပင္ထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ကို ကပ္ေၾကးျဖင့္ အေနေတာ္ ညွပ္ေပးပါ
- ေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- မန္က်ည္းသီးမွည္႔ကို ေရႏွင္႔ေဆးျပီး ေရအနည္းငယ္ထည္႔ကာ စိမ္ထားပါ
- ေခါက္ဆြဲနဲ႔အတူ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
တစ္ပြဲစာျပင္ရန္
- ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲမွာ ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ ႏွစ္ခုစာ၊ ေခါက္ဆြဲဖတ္ သင္႔ရံု၊ ေဂၚဖီ အနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္နီ အနည္းငယ္၊ ငါးငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ၊ ပဲအက်က္မွဳန္႔ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ၊မန္က်ည္းသီးမွည္႔ရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ၊ အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ၊ ငရုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ၊ ဆီခ်က္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲႏွင္႔ နံနံပင္တို႔ ထည္႔ေပးကာ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
- အရသာနယ္တာ သမသြားတာနဲ႔ အရသာ ျမည္းေပးကာ လိုအပ္တဲ႔ အရသာကို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္သုပ္ကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ကို ႀကိဳက္ပါတယ္ဆိုမွ သူ႔ကိုသုပ္ပါေကြ်းလိုက္ေတာ့ အတိုင္းထက္အလြန္ေပါ့ မာမာေရ...
ReplyDeleteပံုၾကည့္တာနဲ႔တင္ အရသာလွ်ာမွာ၀ဲေနၿပီ...
အိုု္င္အိုုရာရဲ ့ေနာက္ထပ္ေဖးဖရိတ္တစ္ခုုေပါ့မမာေရ။
ReplyDeleteအပင္ေလးေတြတင္အုုန္းေနာ္။ း)
စားခ်င္တယ္ မမမာေရ..
ReplyDeleteမိုးစက္ဝိုင္