Monday 16 January 2023

ဆန်ပြားခေါက်ဆွဲကြော်

 



ဒီနေ့တော့  မိုးလေလေးက ခပ်အုံ့အုံ့လေးရယ်မို့လို့ ဘယ်မှလဲ မသွားချင်တာနဲ့ အိမ်မှာရှိတဲ့ ဆန်ပြားခေါက်ဆွဲလေးတွေကိုဘဲ ကြော်စားရင် ကောင်းမလား စဉ်းစားမိပါတယ်။

ဒီတော့လဲ ဆန်ပြားခေါက်ဆွဲလေးကို ကြော်စားဖြစ်သွားပါတယ် စားရတာ အရသာလဲ ကောင်းလွန်းလို့ မာမာ ကြော်တဲ့ကြော် နည်းလေးကို  မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။


ပါ၀င်ပစ္စည်းများ (နှစ်ပွဲစာ)

  1. ဆန်ပြား ခေါက်ဆွဲဖတ် - 330 g
  2. အနေတော် ပိုင်းဖြတ်ကာ ရေဆေးထားသော ကန်စွန်းရွက် - အနည်းငယ်
  3. ရေဆေးပြီး ရေစစ်ထားသော ပဲပင်ပေါက် - အနည်းငယ်
  4. သံပုရာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
  5. ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
  6. သကြား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းမောက်မောက်
  7. ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တလုံးကို အမြှောင်းလိုက် လှီးထားပါ
  8. ကြက်သွန်ဖြူ - ၃မွှာကို အခွံခွာပြီး နုတ်နုတ်စဉ်းထားပါ
  9. ငရုတ်ဆီ - ထမင်းစားဇွန် တစ်ဇွန်းခွဲ
  10. ဆီ - စားပွဲတင်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  11. ကြက်ဥ - နှစ်လုံး
  12. ဂေါ်ဖီ - အနည်းငယ် ခပ်ကြမ်းကြမ်း လှီးထားပါ
  13. မုံလာဥနီ  - အနည်းငယ် အရှည်အမြှောင်းလေးများ ရအောင်လှီးထားပါ


ပြင်ဆင်ချက်ပြုပ်ပုံ

  • အောက်ခြေမကပ်သော ဒယ်အိုးကို အပူပေးပြီး ဆီထည့်ပေးပါ
  • ဆီပူလာပါက  ကြက်ဥကို ဖောက်ထည့်ကာ အနှစ်ကို အသာခွဲပေးပြီး အကာကို မကျက်တကျက်ရအောင် ကြော်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ကြက်သွန်အဖြူနှင့် အနီတို့ကို ထည့်ကြော်ပေးပြီး ဘေးကိုတွန်းထားပါ
  • ကြက်သွန်နွမ်းတာနဲ့ ဂေါ်ဖီနှင့်မုံလာဥနီကို မိနစ်၀က်လောက် ကြော်ပေးပြီး ငါးငံပြာရည် သကြား သံပုရာရည် ငရုတ်ဆီ အချဉ်ရည်တို့ ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • အားလုံးကြော်ပြီးတာနဲ့ ဆန်ပြားခေါက်ဆွဲကို ထည့်မွှေကာ ပဲပင်ပေါက်နှင့် ကန်စွန်းရွက်တို့ကို ထည့်မွှေပေးပြီး အရသာမြည်း၍ လိုသလိုပြင်ကာ စားပွဲပြင်နိုင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment