Tuesday, 29 April 2025

ကျောက်ဖရုံသီးဟင်းခါး

 


မာမာ ဒီနေ့တော့ ကျောက်ဖရုံသီး တစိတ်၀ယ်လာကာ ဟင်းခါးတမယ် ချက်ဖြစ်ပါတယ် ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ခပ်များများလေးနဲ့ ချက်တဲ့အတွက် သောက်လို့အရမ်းကောင်းပါတယ်။

ဒါကြောင့်မို့လို့ အရည်သောက်ဆမ်း စားမြိန်ဟင်း တမယ်အတွက် မာမာချက်ထားတဲ့ ချက်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. ကျောက်ဖရုံသီး - အနေတော်တစိတ်
  2. ငါးပြုပ်ပြီး အရိုးထွင်ပြီးသား - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်းစာ
  3. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး သုံးမွှာ
  4. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း နှစ်ဇွန်း
  5. အချိုမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  6. ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
  7. ရေ - လိုသလောက်

ပြင်ဆင်ပုံ
  • ကျောက်ဖရုံသီးကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးပေးကာ  ခပ်ထူထူ အတုံးလေးတွေ တုံးပေးထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့်ဖြစ်ပါက ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုတ်ကောင်း တို့ကို ညက်နေအောင် ထောင်းထားပါ
  • ဇောက်နက်သော အိုးတစ်လုံးထဲမှာ ငါးပြုပ်ပြီးသားနှင့် ရေတို့ထည့်ကာ တည်ပေးပါ
  • ရေဆူလာတာနဲ့ ကျောက်ဖရုံသီး ဆားနှင့်အရသာမှုန့်တို့ ထည့်ပေးပါ
  • ကျောက်ဖရုံသီးများ နူးလာပါက အရသာမြည်းကာ မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ကြက်သွန်ထောင်းကို ထည့်မွှေပြီးတာနဲ့ စားသုံးရန် ပြင်ဆင်နိူင်ပါပြီ
  • ငါးပိထောင်း ချဉ်ငံစပ်လေးနှင့် လိုက်ဖက်လွန်းသော ကျောက်ဖရုံသီးဟင်းခါး အရည်သောက်ဆမ်းဟင်းကို နှစ်သက်သလို သုံးဆောင် နိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment