Friday, 24 March 2023

ချဉ်ငံစပ် မျှစ်ထောင်း

 


ဒီနေ့တော့ ရာသီဥတု အကူးအပြောင်းလေးမှာ ခေါင်းထဲအုံခဲခဲ ဖြစ်နေတာနဲ့ အိမ်မှာအဆင်သင့်ရှိတဲ့ မျှစ်ကြွတ်ပြုပ်ပြီးသားလေးတွေကို ချဉ်ချဉ်ငံငံစပ်စပ်လေး ထောင်းပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. မျှစ်ပြုပ်ပြီးသား  - ဆယ်ချောင်း
  2. ယိုးဒယား ငါးပိရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  3. ယိုးဒယား ဂဏန်းငံပြာရည် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  4. သံပုရာသီး - တစ်လုံး
  5. ထန်းလျှက်ခဲ - အနေတော် တစ်ခဲ
  6. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ငါးမွှာ
  7. ငရုတ်သီး အခြောက်တောင့် - ငါးတောင့်ခန့်
  8. နံနံပင် - မိမိနှစ်သက်သလောက် ထည့်ပါ
  9. ချယ်ရီခရမ်းချဉ်သီး - ဆယ်လုံးခန့်
  10. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ပြုပ်ပြီးသား မျှစ်များကိုမိမိနှစ်သက်တဲ့ ပုံစံလေးတွေ ရလာအောင် လှီးပေးထားပါ
  • ပါဝင်ပစ္စည်းများ အားလုံးကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
  • နံနံပင်ကို ရေဆေးပြီး ခပ်ကြမ်းကြမ်း လှီးထားပါ
  • ခရမ်းချဉ်သီးကို ရေဆေးပြီး ထက်ဝက်ခြမ်းထားပါ
  • သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး အစိတ်လေးတွေ လှီးထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ငရုတ်ဆုံ ခပ်ကြီးကြီးထဲမှာ ထန်းလျှက်ခဲ  ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုတ်သီးတောင့်တို့ကို ထည့်ထောင်းပေးပါ
  • မညက်တစ်ညက် အနေအထားလေး ရလာတာနဲ့ သုံးရမဲ့ ငါးပိရည် ငံပြာရည်နှင့် အရသာမှုန့်တို့ ကို ထည့်ပေးပြီး ဇွန်းနှင့်မွှေပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ သံပုရည်ညှစ်ထည့်ကာ နံနံပင် ခရမ်းချဉ်သီးနှင့် မျှစ်တို့ကို ထည့်မွှေပေးပါ
  • အားလုံးအရသာ သမသွားတာနဲ့ အရသာကို မြည်းပေးပြီး ချိုချဉ်ငံစပ် အရသာကို မြည်းပေးကာ လိုအပ်တာကို မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာပြီ ဆိုရင်တော့ ချိုချဉ်ငံစပ်  မျှစ်ထောင်းလေးကို စားသုံးရန်  ပြင်ဆင်ပေးနိူင်ပါပြီရှင် ။

No comments:

Post a Comment