တစ်ခါတလေမှာ ရိုးရှင်းစွာနဲ့ ချက်ရတဲ့ ဟင်းရဲ့ အရသာလေးတွေက မထင်မှတ်ဘဲ ခံတွင်းတွေ့တတ်ပါတယ်။
ဒါကြောင့်မို့လို့ ဒီနေ့တော့ အရမ်းကို လွယ်ကူသလို ရိုးရိုးရှင်းရှင်းနဲ့ ချက်ဖြစ်ခဲ့တဲ့ ပုဇွန်ထုတ်ကို အခွံမခွာဘဲ မလိုတာတွေ ဖယ်ပေးကာ ဆီခပ်များများနဲ့ ကြော်ထားတဲ့ ကြော်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ပုဇွန်ထုတ် - ကီလိုဝက် (tiger prawns)
- ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
- အရသာမှုန့် - လပ်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး သုံးမွှာ
- ဆား - အနည်းငယ်
- ဆီ - ခပ်များများ သုံးပေးပါ
- သံပုရာသီး - တစ်လုံး
ပြင်ဆင်ပုံ
- ပုဇွန်ထုတ်များကို ခြေချောင်းလေးများနှင့် ခေါင်းဖက်မှ ဆူးချောင်းကို ကပ်ကြေးနှင့် ညှပ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ဒုတ်ချွန်ချွန်လေးနှင့် ကြောဖက်မှ ကလော်ကာ အမည်းကြောင်းကို ဖယ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ပုဇွန်များကို ရေဆေးကာ ရေစစ်ထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ညက်နေအောင် ထောင်းထားပါ
- အားလုံး အဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ပုဇွန်ကို အရသာမှုန့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ဆားတို့နှင့်နယ်ပေးပါ
- အဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ့ ပုဇွန်များကို အိုးဆန့်သလောက်ထည့်ကာ ကြော်ပေးပါ
- ပုဇွန်အကွေး ငါးအနွေးဆိုတဲ့အတိုင်း ပုဇွန်က ကျက်တာမြန်တဲ့အတွက် သုံးမိနစ်လောက်ဘဲ ကြော်ကာ ဆယ်ပြီးဆီစစ်ပေးပါ
- ဆီစစ်သွားတာနဲ့ အခွံခွာပြီး သုံရာရည်ညှစ်ကာ စားင်္သုးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment