Saturday, 25 February 2023

ပုဇွန်ကြော်


 
တစ်ခါတလေမှာ ရိုးရှင်းစွာနဲ့ ချက်ရတဲ့ ဟင်းရဲ့ အရသာလေးတွေက မထင်မှတ်ဘဲ ခံတွင်းတွေ့တတ်ပါတယ်။
ဒါကြောင့်မို့လို့ ဒီနေ့တော့ အရမ်းကို လွယ်ကူသလို ရိုးရိုးရှင်းရှင်းနဲ့ ချက်ဖြစ်ခဲ့တဲ့ ပုဇွန်ထုတ်ကို အခွံမခွာဘဲ မလိုတာတွေ ဖယ်ပေးကာ ဆီခပ်များများနဲ့ ကြော်ထားတဲ့ ကြော်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  • ပုဇွန်ထုတ် - ကီလိုဝက် (tiger prawns)
  • ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  • အရသာမှုန့် - လပ်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  • ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး သုံးမွှာ
  • ဆား - အနည်းငယ်
  • ဆီ - ခပ်များများ သုံးပေးပါ
  • သံပုရာသီး - တစ်လုံး
ပြင်ဆင်ပုံ
  1. ပုဇွန်ထုတ်များကို ခြေချောင်းလေးများနှင့် ခေါင်းဖက်မှ ဆူးချောင်းကို ကပ်ကြေးနှင့် ညှပ်ပေးပါ
  2. ပြီးတာနဲ့ ဒုတ်ချွန်ချွန်လေးနှင့် ကြောဖက်မှ ကလော်ကာ အမည်းကြောင်းကို ဖယ်ပေးပါ
  3. ပြီးတာနဲ့ ပုဇွန်များကို ရေဆေးကာ ရေစစ်ထားပါ
  4. ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ညက်နေအောင် ထောင်းထားပါ
  5. အားလုံး အဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့  ပုဇွန်ကို အရသာမှုန့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ဆားတို့နှင့်နယ်ပေးပါ
  6. အဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  7. ဆီပူလာတာနဲ့ ပုဇွန်များကို အိုးဆန့်သလောက်ထည့်ကာ ကြော်ပေးပါ
  8. ပုဇွန်အကွေး ငါးအနွေးဆိုတဲ့အတိုင်း ပုဇွန်က ကျက်တာမြန်တဲ့အတွက် သုံးမိနစ်လောက်ဘဲ ကြော်ကာ ဆယ်ပြီးဆီစစ်ပေးပါ
  9. ဆီစစ်သွားတာနဲ့ အခွံခွာပြီး သုံရာရည်ညှစ်ကာ စားင်္သုးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment