ျပည္ၾကီးငါး အခ်ဳိခ်က္ |
ဆီသတ္ျပီးမွ ခ်က္ထားတာေလးမို႔ ငါးအနံ႔ပိုျပီး ေပ်ာက္ေစတာေတာ႔အမွန္ပါ ခ်က္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါဝင္တာေလးေတြက
- သန္႔စင္ျပီး အေနေတာ္ပိုင္းျဖတ္ထားကာ မႊန္းထားေသာျပည္ၾကီးငါး - 300g
- မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
- မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႔
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဝက္
ငါးအရသာနယ္ရန္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဝက္
ဟင္းခ်က္ရန္
- ဆီကိုအရင္ဆံုးအပူေပးျပီးဆီပူလာတာနဲ႔နႏြင္းမွဳန္႔ထဲ႔ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႔ကိုထဲ႔ျပီးေမႊးလာတဲ႔ထိဆီသတ္ေပးပါ
- အရသာနယ္ထားေသာျပည္ၾကီးငါးကိုထဲ႔ျပီးဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္ျပီးတာနဲ႔ငံျပာရည္ ႏွင္႔အရသာမွဳန္႔တို႔ကိုထဲ႔ျပီးငါးမွထြက္လာေသာေရခမ္းတဲ႔ထိတည္ေပးပါ
- ေရခမ္းကာနီးတာနဲ႔ပဲငံျပာရည္ထဲ႔ျပီးေမႊေပးပါ
- ဆီျပန္တာနဲ႔ျပည္ၾကီးငါးဆီျပန္ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ
ဟင္းခ်က္နည္း တခုတုိးလုိ႔ေက်းဇူးပါ
ReplyDeleteလာလည္တဲ႔အတြက္လဲ မာမာကေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္ စံပယ္ခ်ဳိေရ..
Deleteၿပည္ၾကီးငါးကို ဘယ္လိုသန္.စင္ရလဲ အစ္မ နည္းေလးေၿပာၿပေပးပါ ေန.တိုင္းအစ္မ ဘေလာ.ကိုဝင္ဖတ္ၿဖစ္တယ္ comment သာမေရးၿဖစ္တာပါ .
ReplyDeleteေက်းဇူးပါ
ျပည္ၾကီးငါးကို အထဲက မွင္အိတ္ကို အရင္ထုတ္ေပးပါ ျပီးရင္အစာအိတ္ကို ထုတ္ေပးပါ ေခါင္းနဲ႔ကိုယ္သတ္သတ္စီျဖဳတ္ျပီး သံပုရာရည္ (သို႔) ရွာလကာရည္နဲ႔ေဆးေပးပါ ျပီးရင္ေရနဲ႔ေဆးျပီး အေကာင္လိုက္ျဖန္႔ျပီး ကန္႔လန္႔ေလးေတါမြန္းေပးပါ ျပီးမွ အေနေတာ္ေလးေတြပိုင္းလိုက္ရံုပါဘဲ..
Deleteေက်းဇူးပါ အစ္မ ခုလိုရွင္းၿပေပးလို.
Delete