Sunday, 27 October 2013

ပြည်ကြီးငါး အချိုကြော်

ျပည္ၾကီးငါး အခ်ဳိခ်က္
ျပည္ႀကီးငါး ခ်က္နည္းေလးသိခ်င္လို႔ ေမးလာတဲ႔သူေတြ အတြက္ပါ ျပည္ၾကီးငါးတို႔ရဲ႕သဘာဝ ေရငံငါးမို႔နဲနဲေလး အနံ႔ရွိပါတယ္ သူ႔ကိုအနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ အရင္ဆံုး သံပုရာရည္နဲ႔နယ္ျပီးေဆးပါတယ္ ျပီးမွအရသာမ်ားနယ္ကာ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားျပီးမွခ်က္ပါတယ္။

ဆီသတ္ျပီးမွ ခ်က္ထားတာေလးမို႔ ငါးအနံ႔ပိုျပီး ေပ်ာက္ေစတာေတာ႔အမွန္ပါ ခ်က္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါဝင္တာေလးေတြက
  • သန္႔စင္ျပီး အေနေတာ္ပိုင္းျဖတ္ထားကာ မႊန္းထားေသာျပည္ၾကီးငါး - 300g 
  • မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
  • ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႔
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း 
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဝက္
ငါးအရသာနယ္ရန္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဝက္
ဟင္းခ်က္ရန္
  • ဆီကိုအရင္ဆံုးအပူေပးျပီးဆီပူလာတာနဲ႔နႏြင္းမွဳန္႔ထဲ႔ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႔ကိုထဲ႔ျပီးေမႊးလာတဲ႔ထိဆီသတ္ေပးပါ
  • အရသာနယ္ထားေသာျပည္ၾကီးငါးကိုထဲ႔ျပီးဆီသတ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္ျပီးတာနဲ႔ငံျပာရည္ ႏွင္႔အရသာမွဳန္႔တို႔ကိုထဲ႔ျပီးငါးမွထြက္လာေသာေရခမ္းတဲ႔ထိတည္ေပးပါ
  • ေရခမ္းကာနီးတာနဲ႔ပဲငံျပာရည္ထဲ႔ျပီးေမႊေပးပါ
  • ဆီျပန္တာနဲ႔ျပည္ၾကီးငါးဆီျပန္ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ

5 comments:

  1. ဟင္းခ်က္နည္း တခုတုိးလုိ႔ေက်းဇူးပါ

    ReplyDelete
    Replies
    1. လာလည္တဲ႔အတြက္လဲ မာမာကေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္ စံပယ္ခ်ဳိေရ..

      Delete
  2. ၿပည္ၾကီးငါးကို ဘယ္လိုသန္.စင္ရလဲ အစ္မ နည္းေလးေၿပာၿပေပးပါ ေန.တိုင္းအစ္မ ဘေလာ.ကိုဝင္ဖတ္ၿဖစ္တယ္ comment သာမေရးၿဖစ္တာပါ .
    ေက်းဇူးပါ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ျပည္ၾကီးငါးကို အထဲက မွင္အိတ္ကို အရင္ထုတ္ေပးပါ ျပီးရင္အစာအိတ္ကို ထုတ္ေပးပါ ေခါင္းနဲ႔ကိုယ္သတ္သတ္စီျဖဳတ္ျပီး သံပုရာရည္ (သို႔) ရွာလကာရည္နဲ႔ေဆးေပးပါ ျပီးရင္ေရနဲ႔ေဆးျပီး အေကာင္လိုက္ျဖန္႔ျပီး ကန္႔လန္႔ေလးေတါမြန္းေပးပါ ျပီးမွ အေနေတာ္ေလးေတြပိုင္းလိုက္ရံုပါဘဲ..

      Delete
    2. ေက်းဇူးပါ အစ္မ ခုလိုရွင္းၿပေပးလို.

      Delete