Wednesday, 23 October 2013

ငံျပာရည္ခ်က္ စပ္စပ္ေလး


မာမာအခုရက္ထဲ ဟင္းေလးေတြမခ်က္ျဖစ္တာ ေတာ္ေတာ္ၾကာသြားခဲ႔ပါတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔စိတ္ထဲမွာ စားခ်င္တဲ႔ဟင္းေလးကို ခ်က္ျဖစ္ခဲ႔ပါတယ္ ထမင္းေကာင္းေကာင္း  မစားခ်င္ခဲ႔တဲ႔ ရက္ေတြအတြက္ ခံတြင္းလိုက္ေစမဲ့ အရံဟင္းေလးပါ။

ခ်ဥ္ငံစပ္ဆိုရင္ ထမင္းစားရတာ မိန္ေစတဲ႔အတြက္ ဒီေန႔အတြက္ ငံျပာရည္ခ်က္ေလးတစ္မယ္ ခ်က္လိုက္ပါတယ္ တစ္ကယ္လဲ ထမင္းစားလို႔မိန္ခဲ႔ပါတယ္ ထမင္းမိန္မိန္စားခ်င္လို႔ ခ်က္စားၾကည္႔မယ္ဆိုရင္ ခ်က္ရလြယ္တဲ႔ ငံျပာရည္ခ်က္ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေရစိမ္ျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္အေကာင္ၾကီးၾကီး - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးခြဲစာ
  2. ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  3. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္းခြဲ
  4. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  5. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  7. ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - ၾကီးၾကီး တစ္လံုး
  8. အေနေတာ္ စိတ္ထာေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ငါးမႊာ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ကိုထည္႔ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အပူေပးပါ။
  • ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္နီကို ေပ်ာ႔သြားတဲ႔ထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
  • ၾကက္သြန္နီေပ်ာ႔သြားျပီ ေမႊးလာပါက ငရုတ္သီးမွဳန္႔ကို ေမႊးလာတဲ႔ထိ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ။
  • ငရုတ္သီးမွဳန္႔အနံ႔ေလး ေမႊးလာတာနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ကိုထဲ႔ျပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးပါ။
  • ျပီးတာနဲ႔ ငံျပာရည္ထဲ႔ျပီး ေမႊေပးပါ။
  • ငံျပာရည္နံ႔ သင္းလာပါက ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ျပီး အရသာမွဳန္႔ထဲ႔ကာ ေရဆူတဲ႔ထိ တည္ေပးပါ။
  • ဆီက်န္ေရက်န္ အေနအထား ရလာျပီဆိုပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထဲ႔ေမႊေပးပါ
  • အရသာ အေနေတာ္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႔ ငံျပာရည္ခ်က္ စပ္စပ္ေလးကို ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထဲ႔ျပီး ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. မမမာေရ လည္လည္မေရာက္တာ ၾကာသြားလို႔ ၾကည္႔လိုက္ေတာ႔ ငံျပာရည္ခ်က္စပ္စပ္ေလးရယ္ တို႔စရာရယ္
    ထမင္းမိန္စရာႀကီးေနာ္ သားရည္က်သြားပါတယ္ အမေရ..
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. လာလည္တဲ႔အတြက္ ေက်းဇူးပါညီမေလးေရ

      Delete