Saturday, 5 January 2013

ငါးေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး


ဒီေန႔ခ်က္ျဖစ္တဲ႔ ငါးေၾကာ္ႏွပ္ေလး ႏွပ္ျဖစ္ပါတယ္ ထမင္း ျ႔မိန္ေစပါတယ္ ခ်က္ရတာ လြယ္ပါတယ္ မာမာကေတာ႔ ငါးမုတ္ငါးေလးနဲ ႔ေၾကာ္ထားပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔  ငါးေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါး - 400 g တစ္ေကာင္ကိုသန္႔ရွင္းေအာင္ေဆးျပီး မႊန္းေပးထားပါ
  2. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဝက္
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  4. ဆီ - ခပ္မ်ားမ်ား သံဳးေပးပါ
ငါးအရသာနယ္ရန္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု

ငါးေၾကာ္ရန္
  • အိုး ႔တစ္လံုးထဲမွာ ဆီထဲ႔ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ ႔ငါးကိုထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  • ငါးႏွစ္ဖက္လံုး က်က္သြားပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ။

6 comments:

  1. ငါးကင္ေပါင္းထုပ္ေလး အားေပးသြားတယ္ မာမာေရ။
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္ကဲ႔ပါတီတင္႔ေရ

      ေလးစားခင္မင္လွ်က္
      မာမာ

      Delete
  2. မိုက္တယ္ကြာ..
    အစ္မကေတာ႔ ဘာဆာငါး expert ပဲေနာ္..
    အစ္မလို လုပ္စားဦးမယ္.. ^_^

    ReplyDelete
  3. အရမ္းေမႊးတာဘဲ ညီမေလးေရ
    လုပ္စားၾကည္႔ေနာ္

    ReplyDelete
  4. Salmon ငါးေလးကို မာမာနည္းေလးနဲ့ကင္စားတာ ေကာင္းလိုက္တာ ေမႊးျပီးစပ္စပ္ေလး....

    ReplyDelete
    Replies
    1. အဲဒီလိုေလးေျပာလို႔ အရမ္းလဲေပ်ာ္မိတယ္
      မမမာနည္းေလးနဲ႔အဆင္ေျပတယ္ဆိုလို႔ ဝမ္းလဲသာေနမိပါတယ္..

      Delete