Tuesday, 6 August 2024

ငပိစဉ်းကော ငပိချက်

 






မာမာ အရင်တစ်ပါတ်က ငါးရံ့ငပိရည်ကျိုကို ငပိချက်လေး ချက်ဖြစ်ပါတယ် ထမင်းမြိန်စေတဲ့ ငပိချက်တစ်မျိုးဖြစ်လို့ မာမာချက်တဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. ငါးရံ့ ငပိရည်ကျို - အနေတော် နှစ်တုံးခွဲ
  2. ကြက်သွန်နီ - အနေတော် ငါးဥ
  3. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ခြောက်မွှာ
  4. ငရုတ်သီးစိမ်း - ရှစ်တောင့်ခန့်
  5. ငရုတ်သီး လုံးခြမ်းခွဲ - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်းမောက်မောက်
  6. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  7. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
  8. ဆီ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
ပြင်ဆင်ချက်ပြုပ်ပံု
  • ငါးရံ့ငပိက ငပိရည်ကျိုဖို့ လုပ်ထားတဲ့အတွက် အငံလေးပါတယ်
  • ဒါကြောင့်မို့လို့ ရေနဲ့ ငါးထပ် ခြောက်ထပ်လောက် ဆေးပေးပါ
  • ရေဆေးပြီးတဲ့ ငပိကို စဉ့်နီတုန်းပေါ်တင်ပြီး ညက်နေအောင် စဉ်းပေးပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွါပြီး ရေဆေးကာ မထူမပါးလေးတွေ လှီးပေးပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွါပြီး ရေဆေးထားပါ
  • ငရုတ်သီးစိမ်းကို အညှာခြွေပြီး ရေဆေးထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ အိုးထဲမှာ ဆီနှင့် နနွင်းမှုန့်ထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ့ ကြက်သွန်နီကို နွမ်းတဲ့အထိ ထည့်ကြော်ပါ
  • ကြက်သွန်နီ နွမ်းတာနဲ့ ငရုတ်သီး လုံးခြမ်းခွဲကို မွှေးလာတဲ့အထိ ကြော်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ စင်းထားသော ငပိကို ထည့်မွှေပေးပါ
  • ငပိနံ့ သင်းလာတာနဲ့ အရသာမှုန့်နှင့် ငပိမြုပ်အောင် ရေထည့်ပြီး ဆီပြန်တဲ့အထိ တည်ပေးပါ
  • ငပိချက်အိုး ဆီပြန်လာပါက ငရုတ်သီးစိမ်းနှင့် ကြက်သွန်ဖြူကို ထည့်မွှေပေးပြီး မီးပိတ်ကာ သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment