Sunday, 4 August 2024

အာတာလွတ်ဥ ဆီဆမ်း

 





မာမာ ဒီနေ့တော့ အာတာလွတ်ဥလေးတွေ ဝယ်လာပြီး ပေါင်းအိုးနဲ့ ပေါင်းပါတယ် ရေထဲထည့်ပြီး ပြုပ်တာထက်စာရင် ပေါင်းတာက ပိုပြီးစားလို့ ကောင်းပါတယ်။

ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး အာတာလွတ်ဥ ပေါင်းနည်းနဲ့ ပြင်ဆင်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. အာတာလွတ်ဥ
  2. ဆီစိမ်း
  3. ဆား

ပြင်ဆင်ပုံ
  • အာတာလွတ်ဥများကို ရေဆေးပြီး ပေါင်းခံဇကာထဲမှာ ထည့်ပေးထားပါ
  • ပေါင်းအိုး အောက်ခံအိုးထဲမှာ ပေါင်းခံခုံကို မြုပ်တဲ့အထိ ရေထည့်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အာတာလွတ်ဥ ထည့်ထားသော ပေါင်းခံဇကာကို ပေါင်းခံခုံပေါ်မှာ တင်ပေးပါ
  • ပေါင်းအိုးအဖုံးကို ခလုတ်ကျအောင် ပိတ်ပေးကာ steam ခလုတ်ကို နှိပ်ပေးပြီး ငါးမိနစ် ချိန်ပေးကာ ပေါင်းပေးပါ
  • ပေါင်းထားတဲ့အချိန် ပြည့်တာနဲ့ အိုးထဲမှ လေကိုကုန်အောင် ထုတ်ပေးကာ အိုးအဖုံးကို ဖွင့်ပေးပါ
  • အာတာလွတ်ဥကို မထူမပါးလေးတွေ လှီးပေးကာ ဆားနှင့်ဆီစိမ်း ထည့်ပေးကာ နယ်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အာတာလွတ်ဥ ဆီဆမ်းကို စားသုံးဖို့ ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment