Thursday, 29 August 2024

ကြက်ဥ အာလူးအပျော့ကြော်

 


မာမာ ဒီနေ့တော့ ချက်ရတာ အရမ်းမြန်ပြီး ထမင်းပူပူလေးနဲ့လိုက်ဖက်တဲ့ ကြက်ဥ အာလူးအပျော့ကြော်လေး ကြော်ပါတယ်။ 

အာလူးဆို ဘယ်လိုလုပ်လုပ် နှစ်သက်တာမို့ ဒီကြော်နည်းလေးကလဲ ထမင်းကို မြိန်စေအုံးမှာပါမို့လို့ လွယ်ကူမြန်ဆန်တဲ့ အာလူးအပျော့ ကြော်နည်းလေးကို မျှဝေလိုက်ပါတယ်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. အာလူးကြီးကြီး - ၂လုံး
  2. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတပုံ
  3. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ၀က်
  4. အချိုမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ၀က်
  5. ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တခြမ်း
  6. ကြက်ဥ - တလုံး
  7. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ၃ဇွန်း
ပြင်ဆင်ပုံ
  • အာလူးကို အခွံခွာပြီး ရှည်ရှည်အမြှောင်းလေးတွေ လှီးကာ ရေဆေးထားပါ
  • အာလူးကို ဆား နနွင်း အချိုမှုန့်တို့နှင့် နယ်ထားပါ
  • ဆီကိုအပူပေးပြီး ပါးပါးလှီထားသော ကြက်သွနီကို နွမ်းအောင် ကြော်ပေးပါ
  • ကြက်သွန်နွမ်းတာနဲ့ အာလူးအရသာနယ်ကို ထည့်ကြော်ပြီး အဖုံးအုပ်ထားပါ
  • ၂မိနစ်လောက်နေရင် တခါမွှေပေးပြီး အာလူးပျော့လာအောင် ဆက်ကြော်ပေးပါ
  • အာလူးပျော့လာတာနဲ့ ကြက်ဥကို ဖောက်ထည့်ပြီး မွှေပေးပါ
  • ကြက်ဥအာလူး သမသွားတာနဲ့ အရသာမြည်းပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အာလူးအပျော့ကြော် ပူပူလေးနဲ့ ထမင်းပူပူလေးကို တွဲဖက်ကာ စားသုံး နိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment