ဒီနေ့တော့ အာလူးထောင်းကြော်လေး လုပ်စားဖြစ်လို့ ကြော်စားချင်တဲ့စိတ် ရှိလာတဲ့အခါ ကြော်စားနိူင်ဖို့ရာအတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ အာလူးထောင်းကြော် ကြော်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- အားလူး - 700 g
- တန်ပူရာအကြော်မှုန့် - 200 g
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
- နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
- ဆီ - လိုသလောက်
- မကပ်သော ဒယ်အိုးပြား - တစ်လုံး
ပြင်ဆင်ပုံ
- မြေနီအာလူး အာလူးအစေးသီးကို ရေစင်အောင်ဆေးပြီး အခွံမခွာဘဲ နူးနေအောင် ပြုပ်ပေးပါ
- မိုက်ခရိုဝေ့ မီးဖိုနှင့်ပြုပ်ပါက ရေ အနည်းငယ်ထည့်ပြီး ၁၂မိနစ်နစ်ခန့် ပြုပ်ပေးပါ
- အာလူးနူး မနူးကို ဓါးဦးချွန်လေးနှင့် ထိုးကြည့်ပေးပါ
- နူးသွားပါက အာလူးပြုပ်ကို အအေးခံပြီး အခွံခွာပေးပါ
- အခွံခွာပြီးသား အာလူးကို စတီးဇလုံ တစ်လုံးထဲထည့်ပြီး ဆား အရသာမှုန့် တန်ပူရာမှုန့် နနွင်းမှုန့်တို့ထည့်ပြီး အာလူးကျေအောင်ချေကာ နယ်ပေးပါ
- အာလူးများ ကျေသွားပါက ငရုတ်ကျီပွေ့နှင့် ငရုတ်ဆုံ မရှိက ဇလုံထဲမှာဘဲ စေးပိုင်လာတဲ့ထိ ထောင်းပေးပါ
- အာလူးများ စေးပိုင်လာပါက လက်တစ်ဆုတ်စာယူပြီး လက်ဝါးနှစ်ဖက်နှင့် ညှစ်ညှစ်ပြီး ဆုတ်လုံးပေးပါ
- အရင်ဆုံး အာလူးများကို အလုံးလေးတွေ ရလာအောင် လုံးပေးထားပါ
- အားလုံးကို ဆုတ်လုံးပေးပြီးပါက ဒယ်အိုးထဲကို အိုးရဲ့သုံးပုံနှစ်ပုံလောက်ထိ ထည့်ပေးပြီး အပူပေးပါ
- ဆီပူလာပါက မီးကိုအလယ်လောက်ထိ လျှော့ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ အာလူးလုံးကိုယူကာ လက်ဝါးနှစ်ဖက်ကြားထည့်ပြီး မထူမပါးလေး ရလာအောင် ဖိပြားပေးပါ
- မထူမပါး အနေအထားလေး ရလာတာနဲ့ အာလူးလုံးများကို အိုးဆန့်သလောက် တစ်လုံးခြင်းထည့်ပြီ ကြော်ပေးပါ
- တစ်ဖက်ရွှေဝါရောင် သန်းလာပါက နောက်တစ်ဖက်ကို လှန်ပေးပါ
- အာလူးထောင်းကြော် တစ်ခုလုံး ရွှေဝါရောင် သန်းလာပါက ဆယ်ပြီး ဆီစစ်ပေးပါ
- ဆီစစ္်သွားပါက အာလူးထောင်းကြော်လေးများကို မော်လမြိုင်အချဉ်လေးနှင့် တွဲဖက်ပြီး စားသုံးနိုင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment