Wednesday 18 February 2015

ကြက်သားပြားကြော်


ခပ္မြမြ ခပ္႐ြ႐ြေလးမို႕ စားျပီးရင္း ထပ္စားခ်င္ေအာင္ ျဖစ္မဲ့အေၾကာ္ေလးပါ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕လိုက္သလို ဒီအတိုင္းေလးလဲ စားလို႕ေကာင္းပါတယ္ ေၾကာ္ရတာလဲလြယ္တာမို႕ ေၾကာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ၾကက္သားျပားေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ဖို႕အတြက္ ပါ၀င္တာေလးေတြ ေျပာပါမယ္

  • ၾကက္ရင္ပံုသား - 200g
  • ၾကက္ဥ - တလံုး
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုးခြဲ
ျပင္ဆင္ပံုေလးေျပာပါမယ္
  • ၾကက္သားကိုေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ သုတ္ေပးျပီး ခပ္ပါးပါး အခ်ပ္ေလးေတြလွီးပါ
  • ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ ၾကက္သားကိုနယ္ေပးပါ
  • ၾကက္ဥ တန္ပူရာမွဳန္႕ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ေရာျပီး ခေလာက္ေပးပါ
  • ခေလာက္ထားေသာ တန္ပူရာမုန္႕အႏွစ္ထဲမွာ ၾကက္သားျပားကို တျပားခ်င္းႏွစ္ျပီး လူးေပးပါ
  • ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ ၾကက္သားျပားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားျပား တခုလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ျဖစ္လာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္သားျပား မြမြ႐ြ႐ြ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးကို အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ








5 comments:

  1. ၾကက္သားျပားေၾကာ္ ႂကြပ္ႂကြပ္ေလးအားေပးရင္း လြတ္သြားတဲ့ပို႔စ္ေလးေတြဆက္အားေပးအံုးမယ္ မာမာေရ။

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္ကဲ့ပါ တီတင့္ေရ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္

      Delete
  2. အစ္မေရ .... ငါးပိခ်က္ေရာ၊ ဟင္းခါးေရာ၊ အေၾကာ္ေတြေရာ အားလုံးကုိ အားေပးသြားပါတယ္ေနာ္ .... ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ညီမေလးေရ

      Delete
  3. ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ညီမေလးေရ

    ReplyDelete