Friday 13 February 2015

ငါးကင္ ေမႊးေမႊးေလး






ဒီေန႕ကင္ျဖစ္တဲ့ ငါးကင္ေလးပါ ငါးကင္အရသာ အတိုင္းရေအာင္ grill pan ေလးနဲ႕ ကင္ထားတာမို႕ကင္ရတာလဲ လြယ္လဲလြယ္ ျမန္လဲျမန္ပါတယ္။

ဒီနိုင္ငံမွာ မာမာတို႕စားတတ္တဲ့ ဘာဆာငါး တမ်ဳိးနဲ႕ကင္ပါမယ္  ငါးအရသာနဲ႕ အနံ႕အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ နယ္ထားတာမို႕ ကင္ျပီးတဲ့ အခါမွာ ေတာ္ေတာ္ေလး စားလို႕ေကာင္းတာမို႕မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဘာဆာငါးျပား ႀကီးႀကီး - တျပား
  2. အရသာမွဳန္႕ ( ၾကက္သားမွဳန္႕) လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္းမ႐ွိတ႐ွိ
  3. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္၀က္မ႐ွိတစ္႐ွိ
  4. သံပုရာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္းသာသာ
  5. ဆီ - အနည္းငယ္
  6. ငါးျပားကို ဆား ၾကက္သားမွဳန္႕ သံပုရည္ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ကို ေရာနယ္ျပီး ၁၀မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ။

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပထမဦးဆံု gray pan ကို ပူလာေအာင္ မီးအပူေပးပါ
  • Grill pan ပူလာတာနဲ႕ဆီထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခန္႕ကိုထည့္ျပီး အိုးကို ႏွံ႕ေအာင္ သုတ္ေပးပါ
  • ဆီသုတ္ျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုနဲနဲ ေလ်ာ့ေပးျပီးမွ ငါးကိုထည့္ျပီး ကင္ေပးပါ
  • တဖက္ကို ၃မိနစ္ေလာက္ ကင္ေပးရင္ ရပါတယ္
  • တဖက္က်က္တာနဲ႕ေနာက္တဖက္ကို မလွန္ခင္ ငါးကိုဆီအနည္းငယ္ သုတ္ေပးျပီးမွ လွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး က်က္သြားျပီဆိုတာနဲ႕မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ရန္ စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment