Wednesday 7 November 2012

Butter Cake

Butter Cake


မာမာ ဒီေန႔ သမီးေလးနဲ႕အတူတူ butter Cake ေလးဖုတ္ပါတယ္ စိတ္ထဲမွာ စားခ်င္စိတ္ေလးရွိတာနဲ႔ ျမန္ျမန္ေလးဘဲျပင္ဆင္ျပီး ဖုတ္ထားတာပါ အားလံုးလိုလို သမီးဘဲျပင္ဆင္ျပီး လုပ္သြားပါတယ္ မာမာကအကူေပါ့ေနာ္။

မုန္႔ေလးေတြဖုတ္ရတာအရမ္းလြယ္ျပီး စားရတာလဲ အရမ္းအရမ္းေကာင္းလို႔ မ်ွေ၀ေပးခ်င္ပါတယ္
မုန္႔မဖုတ္ခင္ ျပင္ဆင္ေနတုန္း Oven ကို နာရီ၀က္ေလာက္ ႀကိဳဖြင္႔ထားမွ မုန္႔သားလွလွေလးေတြရပါမယ္ ေနာက္ျပီးဒီမုန္႔ေလးက စက္ေဖ်ာ္မဟုတ္ဘဲ လက္ေဖ်ာ္ေလးမို႔ ကတိကထလဲ မမ်ားလွပါဘူး မုန္႔သားစပ္ျပီး လက္နဲ႔ေဖ်ာ္ျပီး  ေမႊေပးရံုေလးမို႔ ကဗ်ာလဲအရမ္းဆန္ပါတယ္ ေမႊေနရင္းက မုန္႔သားေလးေတြ တက္တာၾကည္႔ျပီး  ပိုျပီးစိတ္ဝင္စရာလဲ ေကာင္းပါတယ္။

ဝါသနာပါလို႔ Butter Cake ေလး ဖုတ္ၾကည္႔မယ္ဆိုရင္ေတာ႔
ပါ၀င္ပစၥည္းေလးေတြကိုျပင္ပါမယ္
  • 2 cups self raising flour   
  • 2 eggs
  • 125 g butter
  • 2/3 cup milk
  • 1 tsp vanilla essence
  •  3/4 cup caster sugar
  • 3 tsp Raspberry  

အားလံုးကိုေရာျပီးဝါးေယာင္းမေလးႏွင္႔ငါးမိနစ္ေလာက္ေမႊေပးပါ
ႏွစ္သက္သလိုေလးေတြဲ႔ျပီးဖုတ္ႏိုင္ပါတယ္
မုန္႔ဖုတ္မည္႔ခြက္ကိုဆီျဖန္းျပီးမွမုန္႔ႏွစ္ကိုထဲ႔ေပးပါမယ္
တစ္ရာ႔ငါးဆယ္ဒီဂရီႏွင္႔ဖြင္းထားေသာoven တြင္ မာဖင္ခြက္ေလးမ်ား
ကို၂၅မိနစ္ ဖုတ္ေပးျပီးloaf pan ကိုမိနစ္၄၀ဖုတ္ေပးပါတယ္
ႏွစ္ဆယ္႔ငါးမိနစ္ျပည္႔လွ်င္ထုတ္ေပးႏိုင္ပါျပီ
မိနစ္၄၀ -၄၅မိနစ္ျပည္႔လွ်င္ရပါျပီ
ကိတ္လွလွေလးမ်ားရပါျပီ
ရက္စ္ဘယ္ရီယို သုတ္ထားတဲ႔ကိတ္ေလးပါ
Butter Cake ေမႊးေမႊးေလးပါ
စားခ်င္႔စဖြယ္ Butter Cake ေလးမ်ားရပါျပီ

12 comments:

  1. Butter Cake ကေလး တဝ စားသြားပါတယ္..
    မေန႔ညေနကတည္းက ေမွ်ာ္ေနတာ.. မနက္ထလာေတာ႔မွ ကိတ္မုန္႔ကေလးေတြကို breakfast အေနနဲ႔ စားလုိက္ပါတယ္.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားေနာ္ ညီမေလး

      Delete
  2. ဒီေန႔စမ္းလိုက္မယ္ မမမာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. လြယ္တယ္ စုရဲ႔ လုပ္ၾကည္႔ေနာ္

      Delete
  3. Butter Cake ေလးေတြက ဆြဲေဆာင္ေနတယ္
    စားခ်င္စရာႀကီး မမမာေရ း)
    မုန္႕ေတြေတာ႔ မလုပ္တတ္ဘူး
    မိုးစက္၀ိုင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. လြယ္တယ္ ညီမေလးရဲ႔ မုန္႔သားစပ္ခ်ိန္ကခနေလးဘဲၾကာတာ
      အားရင္လုပ္စားၾကည္႔ေနာ္

      Delete
  4. ပြေစတဲ့အရာဘာမွမထည့္ရဘူးလားဟင္။ မာမာသံုးတဲ့ခြက္ရဲ့ Size ကိုေျပာျပပါလားဟင္။ ဒါမွမာမာလုပ္တဲ့အခ်ိဳးအစားအတိုင္းရေအာင္လို့ပါ။ Self rising flour က All purpose flour ကိုေျပာတာလားဟင္။ ေမးတာေတြမ်ားသြားလို့စိတ္မရွိပါနဲ့ေနာ္။ တကယ္ကို္ျမင္ျပီး လုပ္စားခ်င္လို့ပါ။

    ReplyDelete
    Replies
    1. Theingi ေရ မာမာ သံုးတဲ႔ခြက္ရဲ႔ size ကအလ်ား၁၀လကၼအနံ၅လကၼခြဲရွိပါတယ္ မာဖင္ခြက္ကေတာ႔ အလ်ား၁၁လကၼ အနံ၇လကၼခြဲရွိပါတယ္ မာမာစပ္တဲ႔အခ်ဳိးအတိုင္းဆိုရင္မာဖင္၆ခြက္နဲ႔ကိတ္တစ္လံုးရပါတယ္ ကိတ္မုန္႔ၾကီးၾကီးလိုခ်င္ရင္ေတာ႔ မာဖင္ခြက္နဲ႔ခြဲမဖုတ္ဘဲ Loaf pan တစ္ခြက္ထဲမွာအကုန္ထဲ႔ျပီးဖုတ္လိုက္ေပါ႔ေနာ္ Self rising flour က ပြေဆးပါျပီးသားမို႔ သူကကိတ္မုန္႔ဖုတ္လို႔အေကာင္းဆံုးပါဘဲ ။
      စိတ္မဆုိးပါဘူး သိဂၤီ ေရ ဒီလိုေမးမွဘဲကိုယ္စားခ်င္တာေလးေတြစားလို႔ရမွာေလ ဆိုင္မွာဝယ္စားတာထက္တန္လဲတန္တယ္ မ်ားမ်ားလဲစားရတာေပါ႔ေနာ္ ..

      Delete
  5. MA MA ..Can i use brown sugar ? cake tar ka take ma pwa bu ..nal nal kyit kit lay phit nay tal. why ?:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Caster sugar ဘဲသံုးပါ JUNE ေရ..သူကမွပိုျပီးအဆင္ေျပမွာမို႔ပါ

      Delete
  6. Ma Ma yae.! lote lo ya toar pi..( nal nal toung po pwa toar tal..) :D thank u naw..

    ReplyDelete
  7. စလုပ္ခါစမို႔ပါ ညီမေလးေရ
    ေနာက္ဆိုလက္ယဥ္သြားရင္ အကုန္အဆင္ေျပသြားမွာပါ

    ReplyDelete