Wednesday, 2 May 2018

ခရမ်းသီး မီးဖုတ်ထောင်း


ခရမ္းသီး မီးဖုတ္ျပီး သတ္သတ္လြတ္ေလး ေထာင္းျဖစ္သြားပါတယ္ ထမင္းစားလို႔ ျမိန္တဲ႔အတြက္ စားခ်င္တဲ႔သူေတြ လြယ္ကူျမန္ဆန္စြာ ေထာင္းျပီးစားႏိူင္ဖို႔အတြက္မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္းထားတဲ႔ ေထာင္းနည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခရမ္းသီး - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ -  အမႊာၾကီးၾကီး၂မႊာ
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  5. င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  8. သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
  9. ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ခရမ္းသီးကို မိုက္ခ႐ိုေ၀့သံုး ဇလံုထဲမွာ ထည့္ျပီး အဖံုးခပ္ဟဟအုပ္၍ မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲထည့္ျပီး ၄မိနစ္ခန္႕ ဖုတ္ေပးပါ
  • မီးေသြးမီးဖို သံုးပါက မီးေသြးမီးေပၚတင္ျပီး အျပင္ခြံ ကြ်မ္းတဲ့အထိ က်က္ေအာင္ ဖုတ္ေပးပါ
  • ဖုတ္ထားေသာ ခရမ္းသီးကို ဇလံုတခုထဲမွာ ေရထည့္ျပီး အခြံခြာထားကာ ခရမ္းသီးမွ ထြက္ေသာ အေစးမ်ား ထြက္ေအာင္ေဆး၍ ေရစစ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ငရုတ္သီးစိမ္းကို အညွာေျခြကာ ေရေဆးထားပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ျဖစ္တာနဲ႔ ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင္႔ ဆာကိုထည္႔ကာ အရင္ဆံုး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
  • ထိုအထဲမွာ ခရမ္းသီး ၾကက္သြန္နီ အရသာမွဳန္႔တို႔ထည္႔ကာ ခပ္ဖြဖြေထာင္းေပးပါ
  • အရမ္းညက္ေနေအာင္ ေထာင္းစရာမလိုဘဲ ခရုတ္က်ည္ေပြ႔ႏွင္႔ ခပ္ဖြဖြဘဲ ေထာင္းေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ သံပုရာရည္ နံနံပင္ႏွင္႔ ပဲဆီထည္႔ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • အရသာ အေနေတာ္ရတာနဲ႔ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ျပီး ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ေထာင္း ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment