Sunday 18 January 2015

ပုဇွန်ထုတ် ငရုတ်သီးစိမ်း


ဒီဟင္းေလးက မာမာတို႕သားအမိေတြ အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ ဟင္းေလးပါ ေသာက္ေလေသာက္ေလ ငတ္မေျပဆိုသလိုဘဲ စပ္ေလစပ္ေလ စားမ၀ေလဆိုတဲ့ ဟင္းေလးပါ။

စပ္လြန္ုးလို႕ထမင္းထပ္ထဲ့ ထပ္ထဲ့ရင္းစားမိရင္းက ထမင္းျပတ္သြားရတာလဲ ခနခနႀကံဳရတဲ့ ဟင္းေလးပါ ပုဇြန္ေသးေသးမရတာနဲ႕ ပုဇြန္ထုတ္ကို အေနေတာ္တံုးျပီး ပုဇြန္ေခါင္းေလးေတြပါ ထည့္ခ်က္ထားတာပါ ပဲၾကာဇံဟင္းေလးနဲ႕ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ့ ဟင္းအတြဲေလးပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုဇြန္ထုတ္ - 350g
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - အေတာင့္ ၃၀
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ခ်က္နည္းေလးေျပာပါမယ္
  • ပုဇြန္ကို အခြံခြာျပီး ေၾကာႏွင့္ေခါင္းထဲမွ အစာအိတ္ႏွင့္ အစာလမ္းေၾကာင္းကိုထုတ္ျပီး အေနေတာ္ပိုင္းထားပါ
  • ဆီကိုအပူေပးကာ နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ျပီး ၾကက္သြန္နီကို ဆီသတ္ပါ
  • ၾကက္သြန္နီႏြမ္းတာနဲ႕အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ႏွင့္ ငံျပာရည္တို႕ ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ပုဇြန္ကိ ၂မိနစ္ေလာက္ဘဲေၾကာ္ျပီး င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ေၾကာ္ပါ
  • တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ထဲ့ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးျပီးရင္ ရပါျပီ။

1 comment:

  1. စာေႂကြးေတြလာဖတ္တယ္ မာမာေရ။

    ReplyDelete