Wednesday 3 December 2014

ပုဇွန် ငရုတ်သီးစိမ်း


ဒီေန႕ခ်က္ျဖစ္တဲ႕ပုဇြန္အစပ္ဟင္းေလးပါ သားအမိ၃ေယာက္ အႀကိဳက္တူတဲ့ ဟင္းအမယ္ေလးမို႕ မၾကာမၾကာလဲ ခ်က္စားျဖစ္ၾကပါတယ္ ပုဇြန္ထုတ္ကို ေခါင္းပါထဲ့ခ်က္တဲ့အတြက္ ပုဇြန္ဆီေၾကာင့္ အေရာင္လဲလွသလို အေကာင္ႀကီးတဲ့အတြက္ အခ်ဳိလဲ ပိုျပီးေလးပင္ပါတယ္။

႐ႉး႐ႉး႐ွဲ႐ွဲနဲ႕စပ္လွေပမဲ့ အစပ္ႀကိဳက္တဲ့ သူေတြအတြက္ေတာ့ ပ်ားသကာကို စားရသလိုဘဲေပါ့ေနာ္ မာမာ့အေမ႐ွိစဥ္က ခနခနခ်က္တဲ့ဟင္းမို႕ ဒီလိုဟင္းမ်ဳိး ခ်က္တိုင္းအေမ့ကို ပိုျပီးသတိရေစတာေတာ့ အမွန္ပါ။

လိုအပ္တာေလးေျပာပါမယ္

  • ပုဇြန္ထုတ္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး ၁၀ေကာင္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - အေတာင့္ ၄၀နီးပါး
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ဟင္းခ်က္ရန္ျပင္ပါမယ္
  • ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရေဆးျပီး အခြံမ်ားလြာလိုက္ပါ
  • ပုဇြန္ေခါင္းကို အသာအရခြာျပီး ေခါင္းထဲမွ အစာအိတ္ႏွင့္သြားတို႕ကို ဖယ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ေၾကာကိုခြဲကာ အမဲေၾကာင္း ထုတ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ထုတ္ကို အေနေတာ္ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးထားပါ
  • ၾကက္သြနီကို အခြံခြာျပီးေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးထဲဆီထဲ့ကာ ဆီကိုအပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ျပီး ၾကက္သြန္နီကို ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီႏြမ္းတာနဲ႕ ပုဇြန္ ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ထဲ့ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ကို ၃မိနစ္ေလာက္ဘဲ ေၾကာ္ေပးျပီး င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ထဲ့ေမႊပါ
  • တမိနစ္ေလာက္ေမႊေပးျပီးတာနဲ႕ ေရကိုပုဇြန္ျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး တည္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ဆူပါကာ ဆီက်န္ေရက်န္ အေနေတာ္ရခ်ိန္မွာ အရသာျမည္းျပီး မီးပိတ္ေပးကာ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။



လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

ဟင္းခ်က္ရန္ အဆင္သင့္ျပင္ထားေပးပါ

1 comment:

  1. ပုဇြန္ထုပ္ ငရုပ္သီးစိမ္း ဆီက်န္ေရက်န္ခ်က္နည္းေလး မွတ္သြားတယ္ မာမာေရ။

    ReplyDelete