ပဲေၾကာ္ |
ပဲေၾကာ္ႏွင္႔အေၾကာ္မွဳန္႔ |
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (အခ်ပ္ႀကီး ၆ခ်ပ္စာ)
- ကုလားပဲျခမ္း - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူးအျပည့္ႏွင့္ ေနာက္ထပ္လက္တစ္လံုးစာ
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ပဲျခမ္းကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရစိမ္ေပးပါ
- ဇလံုအေပၚဖက္မွ အေပါက္ပါေသာ ဇကာျဖင့္ဖံုးျပီး တညေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
- မနက္ေရာက္လ်ွင္ ေရစိမ္ျပီး ပြေနေသာ ပဲမ်ားကို ေရ၂ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးျပီး ေရစစ္ေပးပါ
- တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရႏွင့္ေပ်ာ္ေအာင္ေဖ်ာ္ျပီး ေရစစ္ထားေသာပဲႏွင့္ ေရာေမႊပါ
- ေအာက္ေျခ မကပ္ေသာ ဒယ္အိုး ပဲေၾကာ္တခ်ပ္စာ အေနေတာ္အိုးကို အပူေပးပါ
- အိုးပူလာလွ်င္ ဆီထည့္ျပီး ဆီကို အပူဆက္ေပးပါ
- ဆီပူလာပါက တန္ပူရာမွဳန္႕ အႏွစ္စပ္ထားေသာ ပဲရည္ေဖ်ာ္ကို ဟင္းခ်ဳိခပ္ ေယာက္ခ်ဳိဇြန္းႏွင့္ သမေအာင္ေမႊျပီး ဇြန္းတ၀က္သာသာ ခပ္ျပီး ဆီအိုးထဲကို ထည့္ေပးပါ
- ဆီအိုးထဲ ထည့္ရာမွာ ဇြန္းကိုေစာင္းျပီး အိုးေဘးအနားဘက္မွ စျပီး အ၀ိုင္းပံုသဏၭန္ လွည့္ျပီး အလယ္ကိုေရာက္တဲ့အထိ ျဖန္႕ျပီးထည့္ေပးပါ
- ပဲေစ့မ်ားျပန္႕ေနမွ အက်က္ညီမွာ ျဖစ္တဲ့အတြက္ ပဲေစ့မ်ား ပံုေနပါက အက်က္မညီဘဲ ျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္
- ပဲအႏွစ္မ်ား ထည့္ျပီးပါက လွန္ေပးစရာမလိုဘဲ သူ႕ဘာသာသူ ႂကြတ္ျပီး႐ြလာမွ အသာေလး ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ဇကာေပၚမွာ တင္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
- ေနာက္ထပ္ က်န္ေသာအခ်ပ္မ်ားကို မေၾကာ္ခင္ ဆီကို နည္းနည္း အေအးခံျပီးမွ မီးဖိုေပၚ ျပန္တင္ျပီး ပထမအခ်ပ္အတိုင္း ဆက္ေၾကာ္ေပးကာ အေၾကာ္၈ခ်ပ္ရပါမယ္
- အားလံုေၾကာ္ျပီး ဆီစစ္သြားပါက မိမိ ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
ေကာင္းလုိက္တာ အစ္မေရ .. မုန္႔ဟင္းခါး မခ်က္ျဖစ္ေသးလဲ သိမ္းထားရင္ ရတာဘဲေနာ္ ..
ReplyDeletepost ေတြ မတင္တာၾကာၿပီဆိုေတာ့ အခုမွဘဲ အားရပါးရ ျပန္ဖတ္ရေတာ့မယ္ .. ^___^
ဟုတ္ပါ႔ ညီမေရ ဟင္းေတြလဲ မခ်က္ျဖစ္တာ ၾကာခဲ႔ျပီ
Deleteအခုမွဘဲ ျပန္ခ်က္ျဖစ္တယ္ေလ လာေရာက္အားေပးတဲ႔အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ညီမေရ.