Thursday 15 February 2024

ပုန်းရည်ကြီးသုပ်

 



ဒီနေ့တော့ ပုန်းရည်ကြီးသုပ်နဲ့ ထမင်းကို နယ်ဖတ်ပြီး စားချင်နေတာနဲ့ ချဉ်ငံစပ်လေး သုပ်စားဖြစ်ပါတယ် စားမြိန်ထမင်းသုပ်လေး ဖြစ်တဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး သုပ်ဖြစ်တဲ့ ထမင်းသုပ် သုပ်နည်းလေးကို မျှဝေလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. ပုန်းရည်ကြီး - အထုတ်သေး တစ်ထုတ်
  2. ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်းမောက်မောက် သုံးဇွန်း
  3. ကြက်သွန်နီ - အလုံးကြီးကြီး တစ်လုံး
  4. ငရုတ်သီးစိမ်း - စားနိူင်သလောက် 
  5. ငရုတ်သီး အလှော်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  6. အချိုမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
  7. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်ုး
  8. ပဲဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ၁၀ဇွန်း
ပုန်းရည်ကြီးသုပ်ရန်
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
  • ငရုတ်သီးစိမ်းကို ရေဆေးပြီး ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
  • ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ပုန်းရည်ကြီးနှင့် ငရုတ်သီးစိမ်း ဆား ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် ငရုတ်သီးအလှော်မှုန့်  ကြက်သွန်နီ အချိုမှုန့်နှင့် ဆီတို့ထည့်ပြီး သမအောင် နယ်ပေးပါ
  • အရသာ သမအောင် နယ်ပြီးတာနဲ့ အရသာကို မြည်းပေးကာ မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • အရသာ ပြင်ပြီးတာနဲ့ ပုန်းရည်ကြီးသုပ်ကို ထမင်းပူပူလေးနဲ့ နယ်ဖတ်ပြီး စားသုံးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment