ပုဇြန္လံုးခ်ဳိခ်ဥ္ |
ပုဇြန္လံုးခ်ဳိခ်ဥ္ဟင္းေလးပါ ထမင္းမိန္ေစတဲ႔ဟင္းေလးဆိုလဲ မမွားပါဘူး သမုဒၵရာ ဝမ္းတထြာအတြက္ ေန႔စဥ္ခ်က္ရတဲ႔ ဟင္းေလးေတြမို႕ စားမိန္ေအာင္ ရွာၾကံခ်က္ရတဲ႔ ဟင္းေလးေတြဆိုပါေတာ႔။
အသားခ်ည္း မစားတဲ႔ကေလးအတြက္ အသီးအရြက္ေလးေတြလဲပါေအာင္ တစ္ခ်က္ခုတ္ႏွစ္ခ်က္ျပတ္ ခ်က္လိုက္တဲ႔ ဟင္းေလးဆိုေလး မမွားဘူးပါဘူး။
ပုဇြန္နံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ မာမာ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ေလးထဲ႔ျပီး နယ္ေပးထားပါတယ္ တစ္ခ်ဳိ႔ကေရငံပုဇြန္နံ႔ကို မၾကိဳက္ၾကပါဘူး မာမာကိုယ္တိုင္လဲ ေရငံပုဇြန္ရဲ႕အနံ႔ကိုမၾကိဳက္ပါဘူး ေရခ်ဳိပုဇြန္လို မဟုတ္တဲ႔အတြက္ သူ႔အနံ႔ကိုေပ်ာက္ေအာင္လုပ္ျပီးမွ ခ်က္တာကိုစားလို႔ရပါတယ္။
ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးပါမယ္
- ပုဇြန္လံုးအရသာနယ္ရန္
- အခြံခြာျပီးေၾကာမွခြဲကာအမဲေၾကာင္းထုတ္၍ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားေသာပုဇြန္္ - 200 g
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းမရွိတရွိ
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ငါးပံုတပံု
- ေကာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ (အားလံုးေရာနယ္ျပီးေၾကာ္ေပးပါမယ္)
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလံုး
- လိုအပ္ေသာအသီးအရြက္
- ပန္းပြင္႔ပံုလွီးထားေသာမံုလာဥနီ - တဥ
- ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလီွးထားေသာေဂၚဘီ - ႏွစ္ဖတ္
- ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလီွးထားေသာမုန္႔ညွင္းျဖဴ - ႏွစ္ရြက္
- အေနေတာ္လွီးထားေသာပဲေတာင္႔ရွည္ - ငါးေတာင္႔
- ဓါးျပားရိုက္ထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
- ေၾကာ္ရန္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ငံျပာရည္ အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- Sweet&sour အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဆာ႔ထဲ႔ရင္လဲရပါတယ္)
ပုဇြန္လံုအရသာနယ္ရန္ျပင္ျပီးပါက
- အားလံုးကိုေရာျပီးနယ္ေပးပါ
- အေနေတာ္အလံုးေလးမ်ားလံုးေပးပါ
ပုဇြန္လံုးေလးမ်ား လံုးျပီးပါက
- မီးအေနေတာ္ႏွင္႔အပူေပးထားေသာဆီပူပူမွာ ႏွစ္ဖက္လံုးေရႊဝါေရာင္သန္းလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
- က်က္သြားပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးထားပါ
အသီးအရြက္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီးအေနေတာ္လွီးျဖတ္ေပးထားပါ
ေၾကာ္ရန္ျပင္ပါမယ္
စျပီးေၾကာ္ပါေတာ႔မယ္
- မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးလာတဲ႔ထိေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴေမႊးလာပါက အသီးအရြက္မ်ားထဲ႔ျပီး မိနစ္ဝက္ေလာက္ဘဲေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးလွ်င္ခ်ဳိခ်ဥ္အႏွစ္ရည္ ငံျပာရည္ႏွင္႔ဟင္းခတ္မွဳန္႔ထဲ႔ျပီး မိနစ္ဝက္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
- ေနာက္ဆံုးမွ ပုဇြန္လံုးကိုထဲ႔ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီးရင္ရပါျပီ
ပုဇြန္လံုး ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေလးရပါျပီ