Monday 18 June 2018

Chicken Satay











ရာသီဥတုက ေအးလြန္းေနေတာ႔ ပူပူလူလူေလးေတြဘဲ စားခ်င္ေနမိတာေၾကာင္႔ ၾကက္သားကင္ေလးေတြ လုပ္စားျဖစ္ခဲ႔ပါတယ္ အဲဒီအတြက္ ဒီေန႔ေတာ႔chicken satay ကင္ လုပ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ရင္ပံုသား - မထူမပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သား ၈ခု
  2. ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂မႊာ
  3. ေထာင္းထားေသာ နံနံပင္အျမစ္ - ၈ခု
  4. ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီအေသး ၂ဥ
  5. ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. နံနံပင္အေျခာက္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  10. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  11. ဗနီကာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. အုန္းႏို႔ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  13. အသားကင္မည္႔ ဝါးေခ်ာင္း - ၈ခု

ျပင္ဆင္ပံု
  1. လွီးထားေသာ ၾကက္သားကို ျပင္ထားပါ
  2. ဇလံုတလံုးထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ နံနံပင္အျမစ္ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ ဆား သၾကား နံနံပင္အေျခာက္ နံႏြင္းမွဳန္႔ ဆီ ဗနီကာႏွင္႔ အုန္းႏို႔ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းတို႔ကိုထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
  3. အရသာနယ္ထားေသာ ဇလံုထဲမွာ လွီးထားေသာ ၾကက္သားကို အရသာ သမသြားေအာင္ ထည္႔ေမႊေပးပါ
  4. အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႔ clean wrap ႏွင္႔ ဇလံုကို လံုေအာင္ဖံုးေပးပါ
  5. ျပီးတာနဲ႔ ထိုဇလံုကို ေရခဲေသတၲာထဲမွာ ၁၂နာရီခန္႔ထည္႔ျပီး ႏွပ္ထားပါ
  6. အုန္းႏို႔ကိုလဲ ေရခဲေသတၲထဲမွာ ထည္႔ထားပါ
အသားကင္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
  1. အရင္ဆံု ဝါးေခ်ာင္းေလးမ်ားကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး တနာရီခန္႔စိမ္ထားပါ
  2. ေရစိမ္ထားေသာ ဝါးေခ်ာင္းတေခ်ာင္းစီမွာ အရသာႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားတခုစီကို ပံုပါအတိုင္း အတြန္႔ေလးမ်ားရေအာင္ ထိုးေပးပါ
  3. အုန္းႏို႔ကို ျပင္ထားပါ
  4. ကင္မည္႔အိုးကို မီးအပူေပးပါ
  5. အိုးပူလာတာနဲ႔ အသားေခ်ာင္းကို အုန္းႏို႔သုတ္ေပးျပီး အကင္အိုးေပၚ တင္ေပးပါ
  6. အသားကင္ တူးကပ္မသြားေစရန္ မၾကာမၾကာ တဖက္ဆီလွည္႔ေပးပါ
  7. တခါလွည္႔ေပးတိုင္း အုန္းႏို႔တခါ သုတ္ေပးပါ
  8. ေလးမိနစ္ေလာက္ ကင္ေပးျပီးပါက ၾကက္သားကင္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment