Saturday 7 May 2016

မှိုအစပ်ဟင်း




ဒီတခါေတာ့ မွဳိအစပ္ခ်က္နည္းေလး ေျပာခ်င္ပါတယ္ ျမန္မာျပည္မွာ ေရာင္းတဲ့မွဳိေတြလို အရသာ သိပ္မတူေပမဲ့ မ႐ွိတဲ့ အရပ္ေဒသမွာ ႐ွိတာကိုဘဲ ျဖစ္ေအာင္ ခ်က္ျဖစ္ျပီး အင္မတန္မွ စားေကာင္းလြန္းလို႕ မွဳိႏွစ္သက္သူတို႕ ခ်က္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကယ္သီးမွဳိ - 500 g
  2. င႐ုတ္သီးစိမ္း - အစပ္စားႏိူင္သေလာက္
  3. င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  7. ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
  8. ၾကက္သြန္နီ - တျခမ္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. မွဳိကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးျပီးမွ ခပ္ပါးပါးလွီးပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  4. ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးပါ ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  5. ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ဆီသတ္ပါ
  6. ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းႏွင့္င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ
  7. င႐ုတ္သီးနံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ ဆားႏွင့္ မွဳိကိုထည့္ေၾကာ္ပါ
  8. မွဳိမ်ားႏြမ္းတာနဲ႕ အရည္အနည္းငယ္ထည့္ကာ ေရဆူေအာင္ တည္ေပးျပီး အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ကာ မွဳိအစပ္ဟင္းကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment