အိမ္မွာစိုက္ထားတဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းပင္ေတြ သီးလြန္းေတာ႔ စားလို႔လဲ မကုန္ျဖစ္ေနျပီး ခဲျပီးသိမ္းထားတာေတြလဲ အမ်ားၾကီး ျဖစ္ေနေတာ႔ အစပ္အရမ္းစားတဲ႔ မာမာ႔အတြက္ ဒီေနေ႔တာ႔႔ သတ္သတ္လြတ္ ဆားေထာင္းေလး ေထာင္းလိုက္ပါတယ္။
အစပ္ေလးပါမွ ထမင္းစားလို႔ မိန္တတ္တဲ႔ သူေတြအတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္းထားတဲ႔ သတ္သတ္လြတ္ ငရုတ္သီးစိမ္း ဆားေထာင္း ေထာင္းနည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - တစ္ဆယ္သား
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အခ်ဳိမွဳန္႔မစားပါက ၾကက္သားမွဳန္႔ အစားထိုးျပီး ေထာင္းႏိူင္ပါတယ္။
ျပင္ဆင္ပံု
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အညႇာေႁခြထားပါ
- ေရေဆးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေမႊးသြားေအာင္ ဒယ္အိုးဲမွာ ထည္႔ေလွာ္္ထားပါ
- ေလွာ္ထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမႈန္႔တို႔ထည့္ကာ ငရုတ္ဆံုထဲမွာ မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးျပီးပါက ငရုတ္သီးစိမ္း ဆားေထာင္းစပ္စပ္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္ရာ ဟင္းပြဲမ်ားႏွင္႔တြဲဖက္ကာ စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
မမ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ၾကာရွည္ခံေအာင္ ဘယ္လိုခဲရသလဲရွင္႔။
ReplyDelete