ၾကက္သားခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သားႏွင္႔လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကို
ဇလံုတစ္လံုးထဲတြင္ထဲ႔ကာ
အရသာဝင္ေအာင္ ဆုပ္ဆုပ္ျပီးနယ္ေပးပါ
အားလံုးနယ္ျပီးမွဒိန္ခ်ဥ္ကိုထဲ႔ျပီး ေနာက္တစ္ခါ
ဆုပ္ဆုပ္ျပီးနယ္ေပးပါတယ္
အရသာမ်ားအားလံုးနယ္ျပီးသြားပါ ေရခဲေသတၱာထဲမွာတစ္ညသိပ္ႏွပ္ထားေပးကာေနာက္ေန႔မနက္က်မွ
ဆီကိုအပူေပးျပီးႏွပ္ထားေသာၾကက္သားကို ငါးမိနစ္ေလာက္ဆီသတ္ေပးကာေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ထိျပီးတည္
ေပးပါတယ္ ပထမတစ္ရည္ခမ္းပါကေနာက္တစ္ရည္ထပ္ထဲ႔ျပီးတည္ေပးပါ ေရခမ္းကာနီးဟင္းအႏွစ္ လက္ႏွစ္ဆစ္စာေလာက္က်န္ရင္လွ်င္ရပါျပီ
ထမင္းခ်က္ဖို႔ျပင္ဆင္ပါျပီ
မီးအေနေတာ္ႏွင္႔တည္ထားေသာဆီပူပူမွာ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ျပီး ဆီခ်က္ဖတ္မ်ားဆယ္ထားကာ ဆီကိုလိုသေလာက္ဘဲထားျပီး ေရစစ္ထားေသာဆန္ကို ငါးမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါတယ္ ဆန္ကိုေၾကာ္ျပီး
တာနဲ႔ဆီခ်က္ဖတ္မ်ားႏွင္႔စပ်စ္သီးေျခာက္မ်ားထဲ႔ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ေမႊကာ ေရထဲ႔ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔
အိုးအဖံုးအုပ္ျပီးေရခမ္းတဲ႔ထိတည္ေပးပါတယ္ ထမင္းကိုအထက္ေအာက္ေအာက္ႏွစ္ခါေလာက္ ေမႊေပးပါတယ္
ေရခမ္းသြားပါကမီးပိတ္ျပီးမီးဖိုေပၚမွာဘဲ
ထမင္းအိုးကိုေလးမိနစ္ေလာက္ထားျပီးႏွပ္ထားေပးပါတယ္
ထမင္းေရာဟင္းပါက်က္သြားပါက ေနာက္ထပ္အိုးတစ္လံုးထဲသို႔ခ်က္ထားေသာထမင္းကို ထူထူတစ္လႊာ ခင္းကာ ထိုထမင္းအေပၚမွ ခ်က္သားေသာၾကက္သားဟင္းကိုတစ္လႊာခင္းပါမယ္ ထိုဟင္းအေပၚကမွ ထမင္းကိုေနာက္တစ္လႊာ ထပ္ခင္းျပီး ဟင္းအိုးထဲတြင္က်န္ေနေသာ ဟင္းအႏွစ္မ်ားကို ထမင္းေပၚေလာင္းခ်ေပးျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာ မီးအပူရွိန္နံပါတ္တစ္ႏွင္႔ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ႏွပ္ေပးပါတယ္
ဒန္ေပါက္ထမင္းလိုအနံ႔အရမ္းမျပင္းဘဲစားလို႔လဲ
အရသာပိုေကာင္းတဲ႔ပေလာက္မဆလာထမင္းေလးရပါျပီ
မံုလာဥနီ ေဂၚဖီ ပူစီနမ္တို႔ကိုသံပုရာရည္ေရာကာ
နယ္ထားေသာအခ်ဥ္ေလးႏွင္႔မဆလာနံ႔
သင္းသင္းေလးနဲ႔ Palauထမင္းေလးပါ
ဟင္းခ်က္ရာမွာသံုးတဲ႔ Palau မဆလာထုတ္
(ထမင္းခ်က္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု)
ဒီေန႔ေတာ႔ palau မဆလာနဲ႔ ခ်က္ျဖစ္တဲ႔ ထမင္းေလး ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ဒံေပါက္နဲ႔ အရသာနဲ႔ ေတာ္ေတာ္ေလး တူပါတယ္ ဒီထမင္းကိုေတာ႔ ေအာ္စီေရာက္ခါစက အစ္မတစ္ေယာက္ရဲ ႔အိမ္မွာ စားျဖစ္ခဲ႔တဲ႔ ထမင္းေလးက FIJI ကြ်န္းကထြက္တဲ႔ မဆလာေလးနဲ႔ ခ်က္ထားတဲ႔ ထမင္းေလးပါ။
အရသာေလးကို အရမ္းၾကိဳက္တာနဲ႔ ခ်က္နည္းေလးလဲေမး မဆလာေလးလဲ ေတာင္းထားခဲ႔တာ ၾကာပါျပီ ခ်က္မယ္ခ်က္မယ္နဲ႔ စိတ္ကူးလိုက္ စိတ္ကူးေလး ပ်က္သြားလိုက္နဲ႔ မခ်က္ျဖစ္ေသးတာပါ။
အခုေတာ့ အတတ္ႏိုင္ဆံုး တူေအာင္ေတာ႔ ခ်က္ထားပါတယ္ ဒီထမင္းရဲ ႔ ရာဇဝင္ကိုေတာ႔ မာမာေသခ်ာမေမးခဲ႔ရလို႔ မသိပါဘူး FIJI ကြ်န္းထြက္ ေဒသရဲ ႔ အစားအစာ တစ္ခုလို႔ ထင္မိပါတယ္။
အရသာေလးကို အရမ္းၾကိဳက္တာနဲ႔ ခ်က္နည္းေလးလဲေမး မဆလာေလးလဲ ေတာင္းထားခဲ႔တာ ၾကာပါျပီ ခ်က္မယ္ခ်က္မယ္နဲ႔ စိတ္ကူးလိုက္ စိတ္ကူးေလး ပ်က္သြားလိုက္နဲ႔ မခ်က္ျဖစ္ေသးတာပါ။
အခုေတာ့ အတတ္ႏိုင္ဆံုး တူေအာင္ေတာ႔ ခ်က္ထားပါတယ္ ဒီထမင္းရဲ ႔ ရာဇဝင္ကိုေတာ႔ မာမာေသခ်ာမေမးခဲ႔ရလို႔ မသိပါဘူး FIJI ကြ်န္းထြက္ ေဒသရဲ ႔ အစားအစာ တစ္ခုလို႔ ထင္မိပါတယ္။
ဒီမဆလာ အနံ႔ေလးက ဒံေပါက္ေလာက္ အနံ႔ေလာက္ မျပင္းသလို ခ်က္တဲ႔ အခါမွာ ေထာပတ္လဲ မပါတာေၾကာင္႔ စားလို႔ေကာင္ျပီး က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္တဲ႔ ထမင္းေလးပါ။
ဒံေပါက္ထက္စာရင္ က်န္းမာေရးနဲ႔ပိုျပီး ညီညြတ္တဲ႔ ထမင္းေလး ဆိုရင္လဲ မမွားပါဘူး ေနာက္တစ္ခုက ဘာအေရာင္ ဘာဆိုးေဆးမွ ထည္႔မထားတဲ႔အတြက္ အႏၱရာယ္လဲ ကင္းပါတယ္။
စိတ္ထဲမွာ စားခ်င္လာတာနဲ႔ မာမာတစ္ခါမွ မခ်က္ဖူးဘဲ ဒီေန႔မွ စမ္းခ်က္ၾကည္႔တာပါ စမ္းခ်က္ၾကည္႔တာလို႔ ဆိုရေပမဲ႔ စားရတာ ေတာ္ေတာ္႔ကို ေကာင္းပါတယ္ ခ်က္ျပီးျပဳပ္ျပီး ကေလးေတြနဲ႔ အတူစားေနရင္းက လက္မေလးေတြေထာင္ျပီး အားေပးၾကပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာခ်က္တဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို တင္ေပးလိုက္တာပါ။
ခ်က္နည္းထဲမွာ လိုအပ္တာေလးေတြ က်န္ခဲ႔ရင္ရယ္ စာအေရးအသား လြဲမွားတာပါခဲ႔ရင္ေတာ႔ နားလည္ေပးေစခ်င္ပါတယ္ ခ်က္နည္းေလးနဲ႔ မဆလာထုတ္ေလး ေပးလိုက္တဲ႔ အစ္မကို ဒီေနရာကေန ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းလဲ ေျပာလိုက္ပါတယ္။
ခ်က္နည္းမွာ လိုအပ္တာေလးေတြ လြဲခဲ႔တာေလးေတြရွိခဲ႔ရင္လဲ နားလည္ေပးေစခ်င္ပါတယ္ တစ္ခါမွ မခ်က္ဖူးဘဲ စမ္းခ်က္တဲ႔ ထမင္းေတာင္ ခ်က္မေလာက္ ျဖစ္သြားခဲ႔တာ ကိုယ္တိုင္တတ္ျပီး ခ်က္ေကြ်းခဲ႔တဲ႔ အစ္မအိမ္က ထမင္းဆို ဘယ္ေလာက္ေကာင္းသလဲဆို မာမာ႔စိတ္ထင္ နတ္သုဒၵါတစ္မွ်ပါဘဲ စားခဲ႔ရတဲ႔အတြက္ေရာ ခ်က္နည္းေလး မွ်ေဝေပးတဲ႔အတြက္ပါ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
ပေလာက္မဆလာထမင္း ၆ပြဲစာအတြက္
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ရန္
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္လံုး ႏွစ္လံုးစာ
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ၾကီးၾကီး ႏွစ္လံုး
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ကာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႔ကို ထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ေရႊဝါေရာင္ သန္းလာေအာင္ ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါ
(ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား)
- ၾကက္ေပါင္သား - တစ္ကီလို
- ပေလာက္မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းခန္႔
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ခ်င္း - တစ္လက္မကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ကရေ၀း႐ြက္ - ၄႐ြက္
- ဖာလာေစ့ - ၄ေစ့
- ေလးညွင္း - ၄ပြင့္
- သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - တစ္လက္မခြဲခန္႔ ႏွစ္ေခ်ာင္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (ၾကိဳက္လ်ွင္ထည္႔ပါ)
- ဒိန္ခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ ေမာက္ေမာက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၄ဇြန္းခန္႕
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးဇြန္း
- ပစၥည္းမ်ာ အားလံုးကို ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာထည္႔ျပီး အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးကာ cling wrap ႏွင္႔ လံုေအာင္ပိတ္ျပီး ေရခဲေသတၲာ မခဲတဲ႔ အကန္႔ထဲမွာ ၁၂နာရီခန္႔ ႏွပ္ထားေပးပါ
- ေနာက္ေန႔မနက္မွာ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို အိုးတစ္လံုးထဲထည္႔ျပီး တစ္ဝက္နီးပါးက်က္ေအာင္ ခ်က္ထားေပးပါ
(ပေလာက္မဆလာ ထမင္း ၆ပြဲစာခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား)
- Basmati ဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၆ဗူး
- ေရ - ၄လီတာ
- ghee ေထာပါတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ကရေ၀း႐ြက္ - ၄႐ြက္
- ဖာလာေစ့ - ၄ေစ့
- ေလးညွင္း - ၆ပြင့္
- င႐ုတ္ေကာင္း - ၆ေစ့
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၆ဇြန္း
(ထမင္းခ်က္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု)
- ဆန္ကို ေရေဆးျပီး ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
- ေရစိမ္ခ်ိန္ နာရီဝက္ ျပည့္တာနဲ႔ ေရစစ္ထားၿပီး ထမင္းခ်က္ဖို႔ စတင္ျပင္ဆင္ေပးပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရကိုဆူေအာင္တည္ျပီး ဆား ghee ေထာပတ္ ကရေ၀း႐ြက္ ဖာလာေစ့ င႐ုတ္ေကာင္းေစ့တို႕ထည့္ျပီး
ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ဆူေအာင္ထားပါ - ေရဆူခ်ိန္ ႏွစ္မိနစ္ျပည့္တာနဲ႕ဆန္ထည့္
ကာ မီးအားျပင္ျပင္းနဲ႕ ဆူေအာင္ ဆက္တည္ပါ - ဆန္တစ္၀က္က်က္ဖို႕ ငါးမိနစ္ေလာက္ တည္ျပီးတာနဲ႕ အေပါက္စိတ္ေသာ ဇကာထဲ သြန္ခ်ျပီး ေရစစ္ထားပါ
(ပေလာက္မဆလာ ထမင္းခ်က္ရန္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား)
- ေရစစ္ထားေသာ တစ္၀က္က်က္ထားသည့္ ထမင္း
- တစ္ဝက္က်က္ေအာင္ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သား
- စပ်စ္သီးေျခာက္ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္လံုး
တစ္လံုးစာ - food coloring (Yellow) - ေလးစက္ခန္႕
- အေရာင္ေရေရာရန္ ေရ - ထမင္းစားဇြန္း၄ဇြန္း
- ႏြားနို႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
(ျပင္ဆင္ပံု)
- ေအာက္ေျခမကပ္ဘဲ အိုးအသားထူေသာ အိုးထဲမွာ တစ္ဝက္က်က္ေအာင္ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားကို ျဖန္႔ထည္႔ပါ
- ျပီးလ်ွင္ ထိုဟင္းေပၚမွာ တစ္၀က္က်က္ထားေသာ ထမင္းကို အနည္းငယ္ခ်န္ကာ ျဖန္႕ျပီးထည့္ေပးပါ
- ထမင္းအေပၚမွာ ဆီႏွင္႔ ႏြားနို႕ကို ျဖန္႕ျပီး ထည့္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ေၾကာ္ ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းႏွင္႔ စပ်စ္သီးေျခာက္ကို ျဖန္႔ထည့္ျပီး ထိုအေပၚမွာ ထမင္းအနည္းငယ္ ျဖန္႕ခင္းေပးပါ
- Food coloring ကို ေရ ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္႕ႏွင့္ေရာေမႊကာ ထမင္းေပၚမွာ ဇြန္းႏွင္႔ခပ္ျပီး ျဖန္႕ေလာင္းေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အိုးကို ေလလံုေအာင္ aluminum foil တစ္ထပ္ဖံုးျပီး အိုးအဖံုးကို ထပ္ဖံုးေပးပါ
- မီးအားျပင္းျပင္းနဲ႕ အပူေပးထားေသာ ဒယ္ျပားေပၚမွာ ထမင္းအိုးကိုတင္ျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးပါ
- ၅မိနစ္ ျပည္႔တာနဲ႕ မီးကို နံပါတ္ ၂ေလာက္ထိေလ်ွာ့ျပီး နာရီဝက္လာက္ ဆက္ျပီးႏွပ္ထားေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ မီးပိတ္ျပီး မိနစ္၃၀ေလာက္ မီးဖိုေပၚမွာ ဆက္ႏွပ္ထားျပီးရင္ ၾကက္သားဒံေပါက္ထမင္း ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။
- ပေလာက္မဆလာနံ ႔ သင္းေနတဲ႔ ထမင္းေလးကို သံပုယိုသီးသနပ္ ေဂၚဖီ မံုလာဥနီ ပူစီနံ ငရုတ္သီးစိမ္း ပဲနီေလးဟင္းခ်ဳိတို႔ႏွင္႔ စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
အစ္မေရ.. ပေလာက္မာဆလာက ၾကက္သားနယ္တဲ့ထဲကို ထည့္တာေပါ့ေနာ္ ...
ReplyDeleteကြ်န္မဆို အစ္မလုိ စိတ္ရွည္လက္ရွည္ မလုပ္တတ္ဘူးေတာ့..
အစ္မရဲ႕ ပေလာက္မာဆလာ ထမင္းေလးကို တဝႀကီး စားသြားပါတယ္ ... ^_^
မဆလာက ၾကက္သားထဲမွာထဲ႔နယ္လိုက္တာပါ ညီမေလးေရ..
Deleteဒန္ေပါက္ထက္အမ်ားၾကီးေကာင္းတယ္ ညီမေလးေရ
ReplyDeleteအခ်ိန္ရရင္ခ်က္စားၾကည္႔ေနာ္...
မဆလာက ၾကက္သားထဲမွာထဲ႔ျပီးတစ္ခါထဲနယ္လိုက္တာပါ ညီမေရ..
ဒီဘေလာ့အားကိုးျပီး..
ReplyDeleteဆိုင္ဖြင့္စားအုန္းမွပါေလ.. :D
ဆိုင္ဖြင္႔ရင္ေခၚပါလား ဝိုင္းလဲခ်က္ေပးမယ္
Deleteကူလဲျမည္းေပးမယ္ေလ...:)
မာမာေရစားခ်င္ေနတာနဲ့အေတာ္ပဲ...မခ်က္တတ္လို့ေလ...ျမန္မာျပည္မွာေတာ့ အဖြားကငါးၾကင္းငါး အတစ္ၾကီးေတြနဲ့ခ်က္တာ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္သိလား....အားလူးျပဳတ္၊ဘဲဥျပဳတ္ေလးေတြပါထည့္ခ်က္ၾကတယ္။ ဆရာလုပ္တာမဟုတ္ဘူးေနာ္။ ညီမတို့အိမ္မွာခ်က္တဲ့နည္းေလးကိုေျပာျပတာပါ။
ReplyDeleteအဲဒီလိုေျပာရင္ ငိုခ်င္တယ္သိလားTheingi .
Deleteဒီမွာငါးေကာင္းေကာင္းမစားရလို႔
သူေျပာတာနဲ႔တင္ငါးတံုးၾကီးေတြမ်က္ေစ႔ထဲမွာဝင္လာျပီးေဖ်ာက္လို႔မရေတာ႔ဘူးေနာ္.
ဆရာလုပ္တယ္လို႔မထင္ပါဘူး
ေနာက္ထပ္ခ်က္နည္းအသစ္ေလးရတာေပါ႔ေနာ္
ေက်းေက်း...:)
မာမာေရညီကလဲမစားရေညွာ္ခံေျပာတာပါ... ဒီမွာလဲေရခ်ိဳငါးမရေတာ့ စားခဲ့ဖူးတဲ့ငါးေတြကိုမ်က္စိထဲျမင္ေရာင္ျပီး ေနရတဲ့ဘ၀ပါ :(
Deleteမာမာ ေရ စမ္းခ်က္ၾကည့္အုံးမယ္ စားေကာင္းမဲ ့ပုံပဲ
ReplyDeleteသင္းလြင္
ဒန္ေပါက္နဲ႔မလဲႏိူင္တဲ႔အစာေလးပါ
Deleteခ်က္ၾကည္႔ေနာ္..
ဟား ! ရွယ္ပဲ စားခ်င္လိုက္တာ
ReplyDeleteမမမာေရ ခ်က္စားခ်င္စရာေတြ အမ်ားႀကီးျဖစ္ေနၿပီ
ဟိုဟင္းေလး ခ်က္စားခ်င္ ဒီဟင္းေလး ခ်က္စားခ်င္ နဲ႕ ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲ ဟင္႔
စားလို႕ အရမ္းေကာင္းတဲ႕ ပေလာက္မဆလာထမင္းေလး အားေပးသြားပါတယ္....
မိုးစက္ဝိုင္
ေက်းဇူးပါညီမေလးေရ...
Deleteခ်က္နည္းေတြကေတာ့စိတ္၀င္စားျပီးအရသာရွိမဲ့အေနအထါးပဲ၊ဒါေပမဲ့အခ်င္အတြယ္နဲ့အေခၚအေ၀ၚေတြကတခါတေလအခက္အခဲရွိတတ္ပါတယ္၊အျကံေပးခ်င္တာကဟင္းျဖစ္ေစအစားအစာတခုခုျပဳလုပ္နည္းျဖစ္ေစအခ်င္အတြယ္ကုိအနီးစပ္ဆံုးျမန္မာအခ်ိန္(သို့)အျခားခ်ိန္တြယ္နည္းကုိေရာသံုးေပးရင္ကဘာတ၀ွမ္းရွုုိျမန္မာနုိင္ငံသားမ်ားအတြက္အက်ုိဳးရွိနုိင္မယ္ထင္ပါတယ္၊ဥပမာျကက္ေပါင္ဘယ္ႏွစ္ေခ်ာင္း(ဘယ္ႏွစ္ကီလုိ(သုိ့)ေပါင္၊ဆန္နုိ့ဆီခြက္၄လံု ကီလုိ၀က္ စသည္ျဖင့္ေပါ့၊ေက်းဇူးတင္ပါတယ္၊
ReplyDeleteေက်းဇူးပါ
Deleteက်မလဲ အနီးစပ္ဆံုးအခ်င္အတြယ္ေလးေတြ ရေအာင္ခ်က္ျပေပးထားပါတယ္.
တစ္ခါတရံ က်မတို႔ခ်က္သလို One cup တို႔ one teaspoon တို႔ one tablespoon တို႔ဆိုတာ အိမ္ရွင္မတိုင္းမွာ အဆင္သင္႔ရွိခ်င္မွရွိၾကမွာပါ ဒါေၾကာင္႔မို႔ အနီးစပ္ဆံုးသံုးႏိုင္ေအာင္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ထမင္းစားဇြန္း ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ခြက္ေလးေတြနဲ႔ စံႏံူးထားျပီးခ်က္ျပထားပါတယ္..ၾကက္ေပါင္ကိုလဲ ဒီလိုထမင္းမ်ဳိးမွာ ၾကီးၾကီး ငယ္ငယ္ တစ္ပြဲ ၾကက္ေပါင္ တစ္ေပါင္ႏံူးနဲ႔ဘဲျပင္တတ္လို႔ ၆ပြဲစာ၆ေခ်ာင္းဘဲေရးလိုက္တာပါ..ဆန္ကိုလဲထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူးနဲ႔ဘဲ အခ်င္အတြယ္တြက္ျပီးေရးေပးထားပါတယ္
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္...
ေတာေတာ္စိတ္ရွည္တဲ႕မာမာပဲေနာ္...
ReplyDeleteေက်းဇူးပါ ....
DeleteSister ,
ReplyDeleteWhere can i buy that masalar?
Can buy at NTUC?
Thanks.
KKN
KKN ေရ
DeleteNTUC မွာေတာ႔မရေလာက္ဘူးထင္ပါတယ္
အဲဒီမဆလာက ဖီဂ်ီကြ်န္းကလာတာဆိုေတာ႔ေလ..
အဲဒီမဆလာအစားတစ္ျခားမဆလာေလးသံုးျပီးခ်က္ရင္လဲရပါတယ္
အဲဒီအခါၾကေတာ႔ ပေလာက္မဆလာထမင္းမဟုတ္ေတာ႔ဘဲ
ခ်က္တဲ႔ေနရာမွာသံုးတဲ႔မဆလာရဲ႔နံမည္ေလးတတ္လိုက္ရင္ရမွာပါ
ခ်က္နည္းေလးသာ ဒီအတိုင္းခ်က္လိုက္ေပါ႔ေနာ္..
Thanks ma ma. I will try coming sun day.
DeleteKKN
Hi Sister,
ReplyDeleteNow i got Pulao masalar from Mustafa , but spelling is not same.
$ 1.2 only . I try to cook with Pulao Masala.
Thanks .
KKN