ၾကက္သားခ်ဳိခ်ဥ္ေလး ေၾကာ္ပါတယ္ အိမ္မွာရွိတဲ႔ ၾကက္ေပါင္ေလး သံုးေခ်ာင္းကို အရိုးထြင္ျပီး အသားေလးေတြ ခပ္ပါးပါးကာ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေၾကာ္လိုက္ပါေပမဲ႔ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ အရမ္းလိုက္ဖက္တဲ႔ ဟင္းတစ္မယ္မို႔ ေၾကာ္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ရမွာေလးေတြကေတာ႔
- အရိုးထြင္ျပီး အသားကို ခပ္ပါးပါးလီွးထားေသာၾကက္ေပါင္ - သံုးေခ်ာင္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေကာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- အဖတ္ေလးမ်ားလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
- အေနေတာ္လွီးထားေသာမုန္႔ညွင္း - သံုးရြက္
- ႏွမ္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာနာနာသီး - ႏွစ္ကြင္းစာ
- ပ်ားရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္ဝက္
ၾကက္သား အရသာနယ္ရန္ သၾကား ဆားႏွင္႔ေကာ္
မွဳန္႔
ၾကက္သြန္နီ မံုညွင္း ႏွမ္း နာနတ္သီးႏွင္႔ပ်ားရည္
မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အပူေပးထားေသာ ဆီပူပူမွာ
အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို
ညိဳေရာင္သန္းလာတဲ႔ထိ ေၾကာ္ေပးျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
ၾကက္သားေၾကာ္ထားေသာ ဆီမ်ားကို
ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္းစာေလာက္ခ်န္ျပီး
ပိုတဲ႔ဆီေတြကို ဖယ္ေပးကာအရင္ဆံုး
ၾကက္သြန္နီအဖတ္မ်ားကို မိနစ္ဝက္ေလာက္ေၾကာ္ပါ
ျပီးမွနာနတ္သီး စိတ္ေလးမ်ားႏွင္႔ မုန္႔ညွင္းရြက္
ၾကက္သားေၾကာ္ႏွင္႔ ဆားတို႔ကိုထဲ႔ျပီး
ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ ျပီးမွပ်ားရည္ကို ထဲ႔ကာ
မိနစ္ဝက္ေလာက္ ေမႊေပးျပီးရင္ ရပါျပီ
ပန္းကန္ထဲသို႔ေျပာင္းထဲ႔ေပးျပီးမွ
ႏွမ္းေစ႔ျဖဴးေပးျပီးရင္ၾကက္သားခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ရပါျပီ
ၾကက္သားကို နာနတ္သီးနဲ႔လဲ မခ်က္ဖူးေသးဘူး မမမာ..
ReplyDeleteခ်က္ၾကည္႔ဦးမယ္.. အရသာ အေျပာင္းအလဲေပါ႔ေနာ္..
ကြ်န္မကေတာ႔ ဒီေန႔ ၾကက္သားကို အာလူးနဲ႔ ကုလားဆိုင္က အေမႊးအႀကိဳင္ေတြနဲ႔ ခ်က္ထားတယ္.. ^_^
စားလို႔ေကာင္းတယ္ ညီမေလးေရ
Deleteခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးနဲ႔ေလ...
ၾကက္သားခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ေလး အားေပးသြားတယ္ မာမာေရ။
ReplyDeleteႏွမ္းျဖဴးတာ ထူးထူးဆန္းဆန္းေလး အခုမွေတြ႔ဘူးတာ။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ေက်းဇူးပါဘဲတီတင္႔ေရ
Deleteေလးစားခင္မင္လ်ွက္
မာမာ
ၾကက္သားကိုနာနတ္သီးနဲ႔ခ်က္တာလဲၾကိုက္တယ္ မမမာ
ReplyDeleteဟုတ္တယ္ေနာ္
Deleteမမမာလဲအရမ္းၾကိဳက္တယ္
ခ်က္စားၾကည့္မယ္ အမေရ . . စားျခင္စရာေလး
ReplyDelete